Tutkimus ja kehittäminen hero

Tutkimus ja kehittäminen

Poliisiammattikorkeakoulu on Suomen ainoa poliisi­tutkimukseen erikoistunut korkeakoulu. Teemme soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä, joka palvelee poliisitoiminnan ja sisäisen turvallisuuden suunnittelua ja kehittämistä. Tuottamaamme tietoa hyödynnetään myös poliisikoulutuksessa.

Tässä osiossa voit tutustua TKI- eli tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaamme.

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimusjulkaisujen kansia lähikuvassa.

Tutkimus ja kehittäminen uutisotsikko

Uutiset

Sisältöjulkaisija

null Avauksia: Hei kenttäpoliisi, et ole yksin

Avauksia: Hei kenttäpoliisi, et ole yksin

Julkaisuajankohta 16.12.2020 18.31
Uutinen

Millaista on lähisuhdeväkivallan torjunta poliisiorganisaation sisällä? Tätä kysymystä pohtivat erikoistutkija Jarmo Houtsonen ja tutkija Marianne Mela Polamkin verkkosivujen Avauksia-palstalla.

Käynnissä olevassa IMPRODOVA-projektissa on kartoitettu viranomaisten puuttumista lähisuhdeväkivaltaan kahdeksassa EU-maassa. Suomessa poliisitoiminta näyttäisi jakaantuvan kahteen hyvin erilaiseen maailmaan lähisuhdeväkivaltatapauksissa.

”Yhtäällä on kotikeikkoja, joissa kenttäpoliisit hoitavat tilanteen usein keskenään. Toisaalla on esitutkintaa, jossa parhaimmillaan erikoistuneet rikostutkijat, moniammatilliset ankkuritiimit, riskinarviotyöryhmät ja järjestöt tekevät yhteistyötä lähisuhdeväkivallan uhrin, tekijän ja lasten auttamiseksi”, Houtsonen ja Mela kirjoittavat.

Avauksia - kirjoituksia turvallisuudesta ja johtamisesta -palstalla julkaistaan Polamkin omien osaajien ja ulkopuolisten vaikuttajien näkökulmia sisäisen turvallisuuden ajankohtaisiin asioihin ja johtajuuteen.

» Avauksia-palstan kirjoitukset Polamkin verkkosivuilla

TKI-linjaukset banneri