Tutkimus ja kehittäminen hero

Tutkimus ja kehittäminen

Poliisiammattikorkeakoulu on Suomen ainoa poliisi­tutkimukseen erikoistunut korkeakoulu. Teemme soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä, joka palvelee poliisitoiminnan ja sisäisen turvallisuuden suunnittelua ja kehittämistä. Tuottamaamme tietoa hyödynnetään myös poliisikoulutuksessa.

Tässä osiossa voit tutustua TKI- eli tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaamme.

Poliisiammattikorkeakoulun tutkimusjulkaisujen kansia lähikuvassa.

Tutkimus ja kehittäminen uutisotsikko

Uutiset

Sisältöjulkaisija

null Procsead-projektissa tutkitaan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa verkossa

Procsead-projektissa tutkitaan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa verkossa

Julkaisuajankohta 12.1.2021 9.40
Uutinen

Lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa esittävän materiaalin levitys verkkoympäristössä on yleistynyt viime vuosina merkittävästi. Samalla myös raakaa materiaalia ilmenee yhä useammin.

Poliisiammattikorkeakoulussa alkanut Procsead-projekti on osa Suojellaan Lapsia ry:n johtamaa ReDirection-hanketta, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa todistavan materiaalin käyttöä ja levitystä pimeässä verkossa. Poliisiammattikorkeakoulun projekti tuo ReDirection-hankkeeseen teknistä ja tutkimuksellista osaamista.

- Tavoitteena on selvittää, miten ja miksi jotkut käyttäjät päätyvät etsimään laitonta kuvamateriaalia ja minkälaisia käyttäjäryhmiä sillä on. Tuottamalla uutta tietoa pystymme paremmin torjumaan lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa, sanoo Procseadin projektipäällikkö, tutkija Salla Huikuri.

ReDirection-hankkeessa kehitetään myös omahoito-ohjelma henkilöille, jotka etsivät ja käyttävät laitonta materiaalia verkossa.

Kaksivuotisen ReDirection-hankkeen rahoittaa kansainvälinen End Violence -organisaatio. Poliisiammattikorkeakoulun rahoitusosuus on 112 000 euroa.

TKI-linjaukset banneri

Northern police research webinar banneri