Breadcrumb

Blogs

Blogs

Aseta itsellesi tavoitteita

Mona Watkins Published Date 22.3.2021 10.56 Blog

Aloitin Polamkin valintakokeisiin valmistautumisen kesäkuussa 2019. Valintakokeiden ensimmäinen vaihe pidettiin lokakuussa 2019 ja toinen vaihe tammikuussa 2020. Valmistautuminen kokeisiin oli kova urakka täysipäiväisten töiden ohella, mutta todellakin kaiken vaivan arvoista.  Lensin valintakokeisiin New Yorkista, joten tiesin, että minulla ei ollut mahdollisuutta ns. ”lähteä kokeilemaan”, vaan minun piti pistää kaikki heti peliin. 

Kiireisen arkeni keskellä minua parhaiten auttoi tavoitteiden ja aikataulujen laatiminen. Tein itselleni viikkotavoitteita siitä, mitä halusin saada viikon aikana luettua ja treenattua. Kun tavoitteeni olivat selkeät, esimerkiksi 5 artikkelia, 5 treeniä salilla ja 5 juoksulenkkiä, oli aikataulujen tekeminen paljon helpompaa. Usein kävin lenkillä ennen töitä ja töiden jälkeen suuntasin salille. Yritin lukea artikkeleita vielä iltaisin, mutta monesti olin jo niin väsynyt, että artikkeleiden luku jäi viikonlopuille. Tällöin minua helpotti, että olin jo viikolla tehnyt kaikki tavoitteeni mukaiset treenit ja lenkit, joten pystyin keskittymään artikkeleihin ajan kanssa.

Viikkotavoitteiden lisäksi asetin itselleni suorituksellisia tavoitteita. Näitä asetin esimerkiksi 1 500 metrin juoksulle, penkkipunnerrukselle ja ylätaljalle, joita testasin tasaisin väliajoin. Vertailin tuloksiani Polamkin nettisivuilta löytyviin kuntokokeen pisterajoihin. Nämä ”testipäivät” antoivat minulle osviittaa siitä, mihin suuntaan olin menossa ja mihin minun pitäisi panostaa enemmän.

Minulle aikataulujen laatiminen ja tavoitteiden asettaminen toivat paljon mielenrauhaa. Kun olin saavuttanut tavoitteeni, tiesin, että voin hyvillä mielillä rentoutua esimerkiksi leffaillalla tai hyvällä illallisella parin drinkin kera. Silloin koin, että olin tehnyt kaikkeni, eikä minun tarvinnut potea huonoa omaatuntoa vapaaillasta.

Tsemppiä valintakokeisiin valmistautumiseen!

Mona

Kommentteja tai kysymyksiä? Minuun voit ottaa yhteyttä osoitteessa [email protected]

Seuraavassa kirjoituksessa tällä palstalla poliisiopiskelija Aino kertoo, miten valmistautui valintakoe-esseen kirjoittamiseen.