Breadcrumb

Blogs

Blogs

Förundersökning forsätter

Vanessa Johansson Jessica Örn Published Date 29.1.2013 9.28 Blog

Förundersökning forsätter

 

Förra veckans tisdag gjorde vi ett besök till tingsrätten. Vi följde med på ett par förhandlingar, bl. a. handlade den ena förhandlingen om grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten. Den andra förhandlingen vi var med på handlade om vilka påföljder en person skulle få för att denna brutit mot ett utfärdat besöksförbud. Förhandlingarna var på finska vilket gjorde att flera i klassen hade svårt att hänga med under förhandlingarna. De föreställningar man fått från amerikanska serier och filmer stämmer inte riktigt in på det finländska rättssystemet.

Den här veckan har vi fortsatt med temat förundersökning. Vi har haft flera lektioner om bl.a. användning av kamera. Vi har fått lära oss om fotoinställningar samt vad man skall tänka på då man tar foton på en undersökningsplats. Vi lär knappast glömma fotograferingslektionerna då läraren hade mycket intressant att säga!

I början av veckan ordandes det också en volleyboll-turnering där de olika klasserna spelade mot varandra. Vår klass ställde också upp med ett lag men tyvärr vann vi inte turneringen den här gången. Det var ändå roligt att spela och få ett avbrott från alla inlämningsuppgifter vi har nu.

Idag kommer vi att vara med som målpersoner på en övning för polishästar, mer om detta i nästa inlägg! Efter övningen får vi bege oss hemåt för att ha självstudiedag imorgon.

Jessica Örn Polisstuderande bloggar Vanessa Johansson sv