Blogs

Blogs

Kaffe och en berlinermunk

Emma Salomäki Simon Hagman Published Date 18.2.2019 21.51 Blog

Tidiga morgnar, alarmet ringer 06:45, en kopp kaffe, föreläsningar, praktiska övningar, skratt, svett, lite till kaffe och kanske en och annan berlinermunk. Detta är ungefär hur vår vardag här i Hervanta ser ut. För att ni skall få en lite bättre bild av vad vi egentligen håller på med på dagarna så tänkte vi beskriva hur en vanlig dag här på Polisyrkeshögskolan kan se ut.

Klockan åtta brukar vår första föreläsning köra igång. En typisk skoldag kan börja med två svettiga timmar maktmedelsutbildning, varefter vi fortsätter med några timmar trafikbrottsundersökning. Sedan har vi en välbehövd lunchpaus före vi fortsätter med exempelvis föreläsning i förhör eller övervaknings- och fältverksamhet till klockan 17 på eftermiddagen. Vi sitter aktivt med på lektionerna och det är sällan någon som är borta från föreläsningarna, trots att det inte är obligatorisk närvaro på alla kurser. Vilket säger ganska mycket om den studiemotivation och viljan att lära sig det finns hos studerandena.

Veckorna ser sällan lika ut, vi har ganska varierande schema och ibland har vi flera självstudiedagar under en vecka, vilket innebär att vi inte behöver vara fysiskt i skolan. Likaså de ämnen vi behandlar under en vecka kan variera. Utbildningen är väldigt mångsidig och nu börjar vi alltmer använda det vi lärt oss i teorin genom verklighetsbaserade övningar. Efter en spännande övningsdag i övningsstaden härom veckan var hela klassen ivriga för alla kommande övningar vi har framför oss.

Efter skolan arbetar vi med olika grupparbeten, tränar på skolans gym eller njuter av en friare kväll tillsammans. I början av en ny period har vi oftast lite mera fritid under kvällarna medan vi i slutet av perioden sitter och små stressar inför kommande tentvecka. Vardagen här blir alltså en blandning av studier och andra roliga aktiviteter.

Kom också ihåg att modigt skriva mejl till oss ifall ni har frågor gällande utbildningen och studierna på simon.hagman(at)poliisi.fi eller emma.salomaki(at)poliisi.fi. Vi svarar gärna. :)

Emma & Simon

Emma Salomäki Polisstuderande bloggar Simon Hagman sv