Breadcrumb

Blogs

Blogs

Snart dags för arbetspraktik!

Oskar Pellas Published Date 6.6.2016 9.26 Blog

Hej allihopa från ett soligt Hervanta!

Sommaren är helt klart på inkommande igen, och jag tar emot den med öppna armar efter en mycket kall, lång, mörk och bister vinter. Jag är verkligen ingen vinterperson. Varje gång jag ser snön falla från himlen, känner jag ett starkt behov av att emigrera med cirka sex månader åt gången tills snön har smält bort från marken. Sådär, nu har jag fått klaga på vintern igen, känns alltid lika bra att få det ur sig.

Nu är det som det står i rubriken, verkligen inte länge kvar tills arbetspraktiken inleds. Jag har ungefär en månad kvar i skolbänken innan jag med iver och spänst träder i åländska landskapets tjänst för tio månader framåt. Arbetspraktiken är uppdelad på så vis att man är fem månader på fältet och fem månader på utredningen. Var man inleder sin arbetspraktik bestämmer polisstationen man gör arbetspraktik hos, men det är vanligare att man börjar på fältet, då det är helt naturligt att det rör sig mer människor ute på sommaren, och därmed behövs mer personal på den sidan av polisverksamheten. Dock vet jag att det är ett par stycken i min klass som inleder sin arbetspraktik på utredningssidan.

Vad har vi då kvar under vår resterande tid i skolbänken? Självklart har vi ett par tentor kvar, en i brottstypernas specialdrag samt en om polisens tillståndsförvaltning. Samt har vi några övningsdagar kvar, där vi ska öva på den operativa verksamheten. Samt en hel massa grupparbeten... Finns fortfarande saker att göra med andra ord!

Det är konstigt hur fort tiden har gått här på skolan. Det känns inte alls som det är längesedan jag kom hit och inledde mina studier. Nu är det helt plötsligt bara en månad kvar och jag skulle ljuga om jag sade att jag inte är lite nervös. Mest är jag förväntansfull! Det som kändes så avlägset för ett år sedan är snart påväg att hända. Jag vet dock att jag är i goda händer hos Ålands Polismyndighet.

Vi får se om det kommer komma en till text från min sida innan jag börjar arbetspraktiken. Annars kommer nästa text i början på juli.

På återseende!

Oskar

Oskar Pellas Polisstuderande bloggar sv