Avauksia: Maahanmuuton turvallisuushaasteet pitkäkestoisia

Julkaisuajankohta 8.12.2015 15.03
Uutinen

"Turvattomuuden tunteen taustatekijöistä ja maahanmuuton lieveilmiöistä tulisi kiireesti käydä kriittistä, toisia kunnioittavaan dialogiin pyrkivää ja tosiasiat tunnistavaa poliittista keskustelua", toteavat Poliisiammattikorkeakoulun turvallisuustutkimuksen asiantuntijat Kari Laitinen ja Pirjo Jukarainen Polamkin Avauksia-palstan kirjoituksessaan .

Julkinen keskustelu kasvavan maahanmuuton turvallisuuskysymyksistä on kirjoittajien mukaan pintapuolista ja jopa vähättelevää. Yhteiskunnallinen ilmasto kielii demokratian kriisistä. Maahanmuuttopoliittinen keskustelu vaihtoehtoisista tulevaisuuksista ja keinoista niiden saavuttamiseksi ei ole vielä alkanut, vaikka ennalta estävä maahanmuuttopolitiikka maksaisi itsensä monin verroin takaisin.

Laitinen ja Jukarainen viimeistelevät parhaillaan selvitystä, jonka tavoitteena on lisätä poikkihallinnollista ja -tieteellistä osaamista ja tiedonvaihtoa maahanmuuttoa ja turvallisuutta koskevissa asioissa. Maahanmuutto, turvallisuus ja ennakointi -hankkeen raportti julkaistaan ensi vuoden alkupuolella. Hankkeesta on lisätietoa Polamkin verkkosivuilla osoitteessa www.polamk.fi/tki/projektihaku/maahanmuutto_turvallisuus_ja_ennakointi .

Avauksia - kirjoituksia turvallisuudesta ja johtamisesta -palstalla julkaistaan Polamkin omien osaajien ja ulkopuolisten vaikuttajien näkökulmia sisäisen turvallisuuden ajankohtaisiin asioihin ja johtajuuteen.

» Avauksia-palstan kirjoitukset Polamkin verkkosivuilla

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen