Murupolku
Navigointivalikko
Etiikka ja avoin tiede sisältö
Etiikka ja avoin tiede
Noudatamme tutkimustoiminnassamme suomalaisen tutkimusyhteisön avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteita. Teemme tutkimusta eettisesti kestävällä tavalla ja toimimme tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ohjeiden ja periaatteiden mukaisesti.
Avoimen tieteen ja tutkimuksen julistus 2020–2025
Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeistot
Polamkin avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintamallissa (ATT-toimintamalli) tarkennamme periaatteet ja kehittämistavoitteet neljällä toimintamme osa-alueella:
- toimintakulttuurin avoimuus
- tutkimusjulkaisujen avoimuus
- tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimuus
- oppimisen ja oppimateriaalien avoimuus.
Toimintamalli jäsentää työyhteisömme vastuullisen avoimuuden periaatteet ja evästää arjen työtä ja prosesseja. TKI-toimintamme on niin avointa kuin mahdollista ja niin suojattua kuin tarpeellista. Keskeiset tavoitteemme ovat laatu, vastuullisuus ja vaikuttavuus.
Avoin tiede ja tutkimus Poliisiammattikorkeakoulussa
Poliisiammattikorkeakoulun julkaisusarjojen julkaisut ovat vapaasti saatavissa verkossa ammattikorkeakoulujen yhteisessä Theseus-palvelussa. Tiedejatutkimus.fi-palvelu kokoaa sarjajulkaisujemme ohella myös muut asiantuntijoidemme julkaisut. Osa Polamkin tutkimusaineistoista, kuten Poliisibarometrin aineisto, on avoimesti saatavilla ja muiden tutkijoiden hyödynnettävissä Tietoarkistossa.
Polamkin julkaisut Theseus-palvelussa
Polamkin julkaisut Tiedejatutkimus.fi-palvelussa
Polamkissa toimii avoimen tieteen ja tutkimuksen työryhmä, joka koordinoi, tukee ja kehittää toimintaa. Polamkin eettinen toimikunta antaa lausuntoja tutkimushankkeiden eettisistä kysymyksistä esimerkiksi tutkimuksen rahoittajalle ja yhteistyökumppaneille. Tutkimusetiikan tukihenkilömme antavat henkilökohtaista tutkimuseettistä neuvontaa henkilöstölle ja opiskelijoille.
Tietoa työryhmistä ja toimikunnista toimintakäsikirjassa
Lisätietoa: [email protected]
Banneri Avoin tiede ja tutkimus
Näin haet tutkimuslupaa linkkilista
Näin haet tutkimuslupaa
Poliisissa tutkimusluvan myöntävä poliisiyksikkö voi olla yksittäinen poliisilaitos, Poliisihallitus, Keskusrikospoliisi tai Poliisiammattikorkeakoulu. Hae lupaa siitä poliisiyksiköstä, jonka asiakirjoihin, tietoihin tai henkilöstöön tutkimus kohdistuu.