Polamk lyhyesti hero

Polamk lyhyesti

Poliisiammattikorkeakoulu (Polamk) on Suomen ainoa poliisioppilaitos – poliisin koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen osaaja.

Meillä on erityislaatuinen asema korkeakoulukentässä: Olemme ammattikorkeakoulu, mutta myös poliisin yksikkö. Muista ammattikorkeakouluista poiketen olemme sisäministeriön alainen toimija.

Poliisiammattikorkeakoulun julkisivua puiden takaa.

Polamk lyhyesti sisältö

Koulutus

Rakennamme perustan Suomen poliisin ammattitaidolle. Kaikki uudet poliisit valmistuvat Polamkista Tampereelta. Vastaamme myös poliisin jatko- ja täydennyskoulutuksesta. Lisäksi tarjoamme opintoja esimerkiksi sidosryhmille ja yksityiselle turva-alalle.

Järjestämme koulutusta sekä suomeksi että ruotsiksi, joitakin kursseja myös englanniksi.

Lue lisää Koulutus-sivuilta

Tutkimus ja kehittäminen

Polamk on Suomen ainoa poliisitutkimukseen erikoistunut korkeakoulu. Tuotamme tietoa yhteiskunnan turvallisuuden kehittämiseen.

Teemme soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä, joka palvelee poliisitoiminnan ja sisäisen turvallisuuden suunnittelua ja kehittämistä. Tuottamaamme tietoa hyödynnetään myös poliisikoulutuksessa.

Lue lisää Tutkimus ja kehittäminen -sivuilta

Tilat

Kampuksemme sijaitsee Hervannassa, noin kahdeksan kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueemme kokonaispinta-ala on noin 21 hehtaaria, eli aitojemme sisäpuolelle mahtuisi lähes 30 jalkapallokenttää.

Kampuksellamme on luokka- ja työhuonetiloja, kirjasto sekä liikuntahalli, jossa on esimerkiksi kuntosali, uima-allas ja painisali. Lisäksi alueella on monenlaisia harjoitustiloja: muun muassa ajoharjoittelurata, teknisen rikostutkinnan laboratorio, johtokeskus ja harjoitusalue kulissikaupunkeineen. Opiskelija-asuntolataloja on kahdeksan, ja niissä on majoitustilaa yli 750 opiskelijalle.

Katuverkostoa Polamkin kampuksen harjoitusalueella.

Polamkin kampus on suljettu alue, joten tiloissamme voi vierailla vain osallistuessaan koulutukseen tai muuten kutsuttuna. Polamkin yhteydessä toimivaan Poliisimuseoon on vapaa pääsy.

Osana Polamkia toimii poliisikoiralaitos, joka sijaitsee Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Poliisikoiralaitoksen seitsemän hehtaarin alueella on luokka-, majoitus- ja toimistotilojen lisäksi erilaisia koulutusalueita ja harjoitustiloja sekä koiratalli.

Myös Pieksämäellä sijaitseva ajokoulutuskeskus on osa Polamkia. Järjestämme ajokoulutusta myös muilla paikkakunnilla.

Katso lisätietoa kampusvierailuista Vierailijalle-sivulta

Poliisimuseon verkkosivut

Poliisikoiralaitoksen verkkosivut

Lisätietoa ajokoulutuksesta

Katso Poliisitubesta video harjoitusalueesta

Henkilöstö

Poliisiammattikorkeakoulussa työskentelee noin 200 työntekijää, joista puolet on opetustehtävissä. Henkilökunnasta noin 40 prosenttia on poliiseja.

Polamk-yhteisöllä on oma etiketti eli henkilöstön ja opiskelijoiden edustajien yhdessä rakentama koonti yhteisön pelisäännöistä.

Polamkin organisaatiokaavio toimintakäsikirjassa

Polamk-yhteisön etiketti huoneentauluna