Navigointivalikko

Polamk.fi-verkkopalvelun saavutettavuusseloste sisältö

Polamk.fi-verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua polamk.fi, josta vastaa Poliisiammattikorkeakoulu. Verkkosivusto on julkaistu 17.12.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuusseloste on laadittu alun perin 16.12.2020 ja päivitetty viimeksi 20.2.2024.

Olemme arvioineet verkkopalvelun saavutettavuuden itse. Taustana arviolle olemme käyttäneet ulkopuolisia työkaluja ja palveluita.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1), eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. Verkkopalvelussa olevat keskeiset puutteet on kuvattu jäljempänä tässä selosteessa.

Ei-saavutettava sisältö

Sivustolla on seuraavat saavutettavuuspuutteet:

  • Verkkopalvelussa on ei-saavutettavia liitetiedostoja, jotka on tuotettu ja julkaistu ennen digipalvelulain voimaantuloa. Lisäksi verkkopalvelussa on ei-saavutettavia liitetiedostoja, jotka on julkaistu digipalvelulain voimassaolon aikana, mutta jotka eivät täytä kaikkia saavutettavuusvaatimuksia. Osa näistä päivittyy saavutettaviksi, kun asiakirjan sisältöä päivitetään seuraavan kerran. Osa on kertaluonteisia julkaisuja, jotka on aikanaan tehty ei-saavutettavalla tavalla ja joita ei jälkikäteen korjata kohtuuttomuus­periaatteeseen vedoten.
  • VIESTI-tutkimushankkeen ideakirjan navigaation tunnukset eivät ole yksilöiviä, mikä saattaa häiritä ruudunlukijan toimintaa (WCAG 2.1, kriteeri 4.11, taso A). Virheen korjausprosessi on alkanut.
  • Sivun alkuun -linkki sivun alareunassa siirtää kohdistuksen vain visuaalisesti eikä toimi ruudunlukijalle varsinaista kohdistusta siirtävällä tavalla (WCAG 2.1, kriteerit 1.3.2 ja 2.4.3, taso A). Asiaan on tulossa korjaus lähiaikoina.
  • Etusivun bannerikuvien tekstivastine ei kuvaa linkin kohdetta (WCAG 2.1, kriteeri 1.1.1, taso A).

Huomasitko saavutettavuuspuutteen palvelussamme?

Kerro huomiosi meille, niin teemme parhaamme asian korjaamiseksi. Lähetä saavutettavuuspalaute sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kerro viestissä, että palaute liittyy polamk.fi-verkkopalveluun.

Kirjaamme sähköpostiosoitteeseen [email protected] saapuneet palautteet poliisin asiankäsittelyjärjestelmään. Vastaamme palautteisiin viipymättä, mutta viimeistään kahden viikon kuluessa yhteydenotosta. Voimme jatkaa vastausaikaa kahdella viikolla, jos pyyntö saada tiedot saavutettavuusvaatimukset täyttävässä muodossa koskee laajaa digitaalisen palvelun sisältöä. Ilmoitamme lisäajasta pyynnön tehneelle palvelun käyttäjälle.

Jos haluat antaa verkkopalvelusta palautetta nimettömänä, voit käyttää sivustomme palautelomaketta. Suomenkielisten sivujen alaosassa on nimetöntä palautetta varten myös Palveliko sisältö sinua? -osio (näkyy, jos olet hyväksynyt evästeet). Palautelomakkeella tai Palveliko sisältö sinua? -osion kautta lähetetyt palautteet eivät ole virallisia saavutettavuus­palautteita, mutta otamme palautteet huomioon sivuston kehittämisessä.

Anna palautetta verkkosivustosta lomakkeella

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna meille, eli sivuston ylläpitäjälle, palautetta ensin. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Ohjeet ilmoituksen tekemiseen Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi
[email protected]
Vaihde 0295 016 000

Teemme työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Poliisiammattikorkeakoulu uudisti verkkopalvelunsa vuonna 2020 varmistaakseen palvelun teknisen saavutettavuuden. Samassa yhteydessä uudistimme sisältöjä aiempaa selkeämmiksi ja vastaamaan käyttäjän kysymyksiin.

Jatkamme sisällön kehittämistä ja teknisen saavutettavuuden ylläpitoa. Seuraamme teknisesti sivuston eheyttä ja saavutettavuusvaatimuksien täyttämistä.

Koulutamme ja ohjeistamme sisällön julkaisijat toteuttamaan saavutettavuutta käytännössä.

Otamme mieluusti vastaan sivujemme saavutettavuutta edistävää palautetta. Ohjeet saavutettavuuspalautteen lähettämiseen ovat tällä sivulla kohdassa Huomasitko saavutettavuuspuutteen palvelussamme.

Tutustu Polamkin yhdenvertaisuus-, tasa-arvo- ja saavutettavuussuunnitelmaan

Lisätietoja verkkopalvelun saavutettavuudesta

Jos haluat saada lisätietoja polamk.fi-verkkopalvelun saavutettavuudesta tai keskustella siitä, ota yhteyttä Polamkin viestintään sähköpostitse [email protected].