Murupolku
Navigointivalikko
Tietoa meistä kestävyys ja vastuullisuus sisältö
Kestävyys ja vastuullisuus
Kestävän kehityksen tavoitteena on taata hyvä elämä myös tuleville sukupolville. Kestävä kehitys jaetaan yleisesti kolmeen osa-alueeseen, jotka ovat:
- ekologinen
- taloudellinen
- sosiaalinen ja kulttuurinen.
Olemme antaneet kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen, joka toteuttaa YK:n Agenda 2030:n, Suomen yhteiskuntasitoumuksen, sisäministeriön kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen, poliisin hiilijalanjäljen vähentämisen tiekartan sekä ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelman tavoitteita.
Kestävän kehityksen toimenpidesitoumus
Sitoumuksemme tähtää hiilijalanjäljen pienentämiseen, osaamiseen kehittämiseen, monimuotoisuuden edistämiseen ja eettisyyden vahvistamiseen.
Sitoudumme seuraaviin toimenpiteisiin:
Tietoa meistä kestävyys ja vastuullisuus haitari
Sitoudumme poliisin hiilijalanjäljen vähentämisen tiekartan tavoitteisiin. Osallistumme sisäministeriön hiilijalanjälkilaskentaan. Tavoitteenamme on lisätä verkkokoulutuksen osuus tutkintokoulutuksessa 20 prosenttiin, poliisialipäällystön erikoistumisopinnoissa 10 prosenttiin ja poliisin täydennyskoulutuksessa 5 prosenttiin vuoteen 2022 mennessä.
Mittarit:
- Poliisin hiilijalanjäljen vähentämisen tiekartan tavoitteisiin perehtyminen ja niiden käyttöönotto Polamkissa.
- Sisäministeriön hiilijalanjälkilaskentaan osallistuminen ja Polamkin hiilijalanjäljen lähtötason määrittäminen.
- Verkko-opiskelun määrä poliisin tutkintokoulutuksissa % (lähtötaso 2020): lähtötaso 10 − tavoitetaso 20.
Suunnittelemme ja toteutamme henkilöstön osaamiskartoituksen. Järjestämme henkilöstökoulutuksia ja tuemme henkilökuntaa laadukkaiden verkkototeutusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Perehdytämme opiskelijat verkko-opiskeluun.
Mittarit:
- Henkilöstön osaamiskartoituksen suunnittelu ja toteuttaminen.
- Henkilöstökoulutus sisältää verkkovalmiuksia kehittävää koulutusta.
Poliisiammattikorkeakoulu on käynnistänyt projektin, jolla edistämme erilaisista taustoista tulevien hakeutumista poliisiopintoihin, tuemme poliisilaitoksissa tehtävää rekrytointityötä sekä edistämme poliisin yksiköiden, mukaan lukien Poliisiammattikorkeakoulun, kykyä vastaanottaa ja tukea erilaisia työntekijöitä.
Mittarit:
- Käynnissä olevassa projektissamme yksi tavoite on kehittää tapoja seurata erilaisten henkilöiden hakeutumista poliisikoulutukseen. Toteutumista seurataan ja arvioidaan osana projektin tulosten arviointia.
Seuraamme poliisialipäällystön erikoistumisopintojen ja poliisi (ylempi AMK) -tutkintokoulutukseen hakeutuvien ja valittujen sukupuolijakaumaa. Edistämme eri sukupuolten hakeutumista koulutuksiin. Laadimme poliisialipäällystön erikoistumisopintojen ja poliisi (ylempi AMK) -tutkintokoulutuksen rekrytointisuunnitelman.
Mittarit:
- Rekrytointisuunnitelma valmis.
- Poliisialipäällystön erikoistumisopintoihin hakeutuvien naisten osuus % (3 vuoden keskiarvo), lähtötaso vuodet 2017−2019: lähtötaso 17 − tavoitetaso 25
- Poliisi (ylempi AMK) -tutkintokoulutukseen hakeutuvien naisten osuus % (3 vuoden keskiarvo), lähtötaso vuodet 2017−2019: lähtötaso 21 − tavoitetaso 25
Olemme mukana ammattikorkeakoulujen yhteisessä työssä, jolla tähdätään henkilöstön kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osaamisen kehittämiseen.
Mittarit:
- Henkilöstön osaamiskartoituksen suunnittelu ja toteuttaminen.
- Henkilöstökoulutus sisältää kestävän kehityksen osaamista kehittävää koulutusta.
Osallistumme yhdessä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa yhteisten kestävän kehityksen osaamistavoitteiden määrittelyyn ja hyödynnämme niitä opetussuunnitelmatyössämme tutkinto- ja täydennyskoulutuksessa.
Mittarit:
- Ammattikorkeakoulujen yhdessä sopimat kestävän kehityksen tavoitteet sisältyvät tutkinto- ja täydennyskoulutuksen opetussuunnitelmiimme. Sisältyminen arvioidaan osana opetussuunnitelmien normaalia arviointi- ja kehittämisprosessia.
Poliisi on vuonna 2019 vahvistanut eettisen koodiston, joka on johdettu poliisin arvoista ja strategiasta. Lisäksi olemme Poliisiammattikorkeakoulussa laatineet yhdessä opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa Polamk-yhteisön etiketin. Tuomme eettisyyden ja yhteistyöhakuisuuden tärkeyttä esiin kaikessa toiminnassamme.
Mittarit:
- Kansalaisten luottamus poliisin toimintaan säilyy hyvällä tasolla (poliisibarometri).
- Opiskelijoita kohdellaan yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti (Polamkin opiskelijabarometri), asteikko 1−5, lähtötaso: 4 − tavoitetaso: 4.