Murupolku
Navigointivalikko
TKI lyhyesti sisältö
TKI eli tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta lyhyesti
Olemme Suomen ainoa poliisitutkimukseen erikoistunut korkeakoulu. Teemme soveltavaa tutkimus- ja kehitystyötä, joka palvelee poliisitoiminnan ja sisäisen turvallisuuden suunnittelua ja kehittämistä. Tuottamaamme tietoa hyödynnetään myös poliisikoulutuksessa.
Toimimme aktiivisesti TKI-hankkeissa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Meillä on kokemusta esimerkiksi lukuisista EU-rahoitteisista turvallisuusalan hankkeista. Yhteistyökumppaneissamme on poliisin kansallisia ja kansainvälisiä sidosryhmiä, muita korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia sekä yrityksiä ja järjestöjä.
Julkaisemme tutkittua tietoa
Julkaisemme tutkimustietoa ja oppikirjoja Polamkin omissa julkaisusarjoissa. Aiheet liittyvät erityisesti poliisiin, mutta myös yleisemmin sisäisen turvallisuuden edistämiseen.
Opiskelijoidemme tekemiin opinnäytteisiin voit tutustua ammattikorkeakoulujen yhteisessä Theseus-palvelussa.
Lisätietoa julkaisutoiminnasta
Opinnäytteet Theseus-palvelussa
Noudatamme hyvää tieteellistä käytäntöä
Polamk on sitoutunut noudattamaan hyvää tieteellistä käytäntöä. Kehitämme toimintaamme avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintaperiaatteiden mukaisesti.
Polamkin TKI-toiminnan eettiset ohjeet ja avoin tiede
Opiskelijat mukana projekteissa
Poliisiopiskelijat voivat osallistua Polamkin TKI-projekteihin osana opintoja. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat turvallisuusalaan liittyviä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeita yhteistyössä projektin tilaajan kanssa.
Lue lisää opiskelijaprojekteista
Poliisin tilastot ja toimintaympäristöanalyysi
Poliisin tilastoista vastaa Poliisihallituksen analyysitoiminto.
Polamkin julkaisemat Poliisin toimintaympäristö -katsaukset löydät verkkosivujemme TKI-projektit-sivuilta.
Siirry poliisin verkkosivujen Toimintaympäristö ja tilastot -sivulle
Polamkin julkaisemat Poliisin toimintaympäristö -katsaukset
Banneri TKI-projektit
Näin haet tutkimuslupaa linkkilista
Näin haet tutkimuslupaa
Poliisissa tutkimusluvan myöntävä poliisiyksikkö voi olla yksittäinen poliisilaitos, Poliisihallitus, Keskusrikospoliisi tai Poliisiammattikorkeakoulu. Hae lupaa siitä poliisiyksiköstä, jonka asiakirjoihin, tietoihin tai henkilöstöön tutkimus kohdistuu.