Avauksia: Petinkö opiskelijoille antamani lupauksen?

Julkaisuajankohta 27.8.2021 10.02
Uutinen

Miten poliisin rahoituksen mahdolliset leikkaukset vaikuttaisivat poliisikoulutukseen? Rehtori Kimmo Himberg pohtii seurauksia Polamkin verkkosivujen Avauksia-palstalla.

Poliisissa varaudutaan sopeuttamistoimiin, jotka vaikuttaisivat kaikkeen poliisitoimintaan ja kaikkiin yksiköihin. Nyt tehtävät päätökset poliisikoulutuksen aloituspaikoista vaikuttavat siihen, paljonko poliiseja on käytettävissä muutaman vuoden kuluttua.

”Kun nyt lasken ensi vuoden aloituspaikkojen optimaalista määrää synkkien budjettinäkymien alla, määritän vuonna 2025 valmistuvien nuorten poliisien määrän”, Himberg kirjoittaa.

Suunnitellut sopeuttamistoimet osuisivat kipeästi myös tällä hetkellä poliisiksi opiskeleviin.

”Olen voinut ylpeänä kertoa uusille opiskelijoille, että tutkinnon suorittamisen jälkeen työllistyminen poliisiksi on varmaa. Budjettiriihen päätösten jälkeen selviää, onko ensi vuonna tarjolla 450 poliisivirkaa vähemmän kuin olemme laskeneet. Mahdoinko pettää sadat opiskelijani?” rehtori kysyy.

Avauksia – kirjoituksia turvallisuudesta ja johtamisesta -palstalla julkaistaan Polamkin omien osaajien ja ulkopuolisten vaikuttajien näkökulmia sisäisen turvallisuuden ajankohtaisiin asioihin ja johtajuuteen.

Poliisiammattikorkeakoulu Poliisikoulutus Poliisin toiminta ja kehittäminen Tampere