Avauksia: Poliiseja Porvoon mitalla

Julkaisuajankohta 5.9.2019 13.47
Uutinen

Avauksia: Poliiseja Porvoon mitalla

Vajaat kaksi viikkoa sitten Porvoossa poliisipartioon kohdistunut väkivallanteko on nostanut poliisien määrän ja toimintaympäristön jälleen julkiseen keskusteluun. Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg pohtii asiaa myös Polamkin verkkosivujen Avauksia-palstalla.

Himbergin mukaan on selvää, että poliisin toimintaympäristö muuttuu yhä kompleksisemmaksi. Niin hälytystehtävien ja päivittäisrikosten tutkinta kuin esimerkiksi verkkorikollisuuden, vihapuheen tai ihmiskaupan torjunta on kuitenkin hoidettava samalla poliisiresurssilla.

”Kun puhutaan harva-alueen vasteajoista tai rikosten selvitysprosenteista, ei useinkaan havaita samalla puhuttavan poliisitehtävien priorisointikynnyksestä. Viime kädessä on kyse suhteellisen yksinkertaisesta aritmetiikasta: mihin 6 000, 7 000 tai 10 000 poliisia riittävät Suomen laajuisessa maassa”, Himberg kirjoittaa.

Avauksia - kirjoituksia turvallisuudesta ja johtamisesta -palstalla julkaistaan Polamkin omien osaajien ja ulkopuolisten vaikuttajien näkökulmia sisäisen turvallisuuden ajankohtaisiin asioihin ja johtajuuteen.

» Avauksia-palstan kirjoitukset Polamkin verkkosivuilla

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen