Avauksia: Tampere eturintamassa kohti älykkäämpiä liikennepalveluita

Julkaisuajankohta 4.11.2015 9.49
Uutinen

Tampereella on käytössä monia älyliikenteen käytännön ratkaisuja. Bussit paikannetaan sekunnin välein, ja tietoa välitetään matkustajille ja hyödynnetään myös monissa netti- ja älypuhelinsovelluksissa. Hälytysajossa oleville hälytysajoneuvoille ja aikataulustaan myöhässä oleville busseille voidaan järjestää etusija liikennevaloissa. Myös reaaliaikainen pysäköinninopastusjärjestelmä auttaa liikkujia.

Näin projektipäällikkö Mika Kulmala listaa Polamkin verkkosivujen Avauksia-palstalla esimerkkejä Tampereella jo käytössä olevista älyliikenteen ratkaisuista. Hän tuo kirjoituksessaan esiin myös tulevaisuuden näkymiä ja korostaa vahvan yhteistyön merkitystä.

Avauksia - kirjoituksia turvallisuudesta ja johtamisesta -palstalla julkaistaan Polamkin omien osaajien ja ulkopuolisten vaikuttajien näkökulmia sisäisen turvallisuuden ajankohtaisiin asioihin ja johtajuuteen. Kulmalan kirjoitus liittyy poliisin liikenneturvallisuusseminaariin, joka järjestettiin lokakuun lopussa Poliisiammattikorkeakoulussa.

» Avauksia-palstan kirjoitukset Polamkin verkkosivuilla

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen