Avauksia: True crime − rikoksesta viihteeksi

Julkaisuajankohta 24.8.2020 14.00
Uutinen

Samalla, kun tuore raportti kertoo huumekuolemien yleistyneen Suomessa pitkällä aikavälillä, televisiossa esitellään parhaillaan tuomioistuimessa käsiteltävää laajaa huumerikosvyyhtiä pääsyytettyjen näkökulmasta.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg pohtii Polamkin verkkosivujen Avauksia-palstalla, miksi pääepäillyistä oli tarpeen tehdä televisiosarja jo ennen tuomioistuimen ratkaisua ja miksi se tuntuu jopa glorifioivan huumerikollisia.

”Toistaiseksi en ole havainnut, että televisiosarjassa olisi hyödynnetty tämän kaikesta päätellen tehokkaasti toimineen - joskin laittoman - yritysryppään niitä asiakkaita, joiden olemus on vähemmän sliipattu eikä niitä, jotka ovat ehkä juuri tämän maahantuonnin vuoksi ajautuneet nopeasti addiktoivien päihteidensä koukkuun. Eipä liioin näytä hyödynnetyn vanhempia, jotka epätoivoisina etsivät tämän organisaation toiminnan tuloksena huumekämppiin kadonneita poikiaan ja tyttäriään tai jotka surevat yliannostukseen kuollutta lastaan”, kirjoittaa Himberg.

Avauksia - kirjoituksia turvallisuudesta ja johtamisesta -palstalla julkaistaan Polamkin omien osaajien ja ulkopuolisten vaikuttajien näkökulmia sisäisen turvallisuuden ajankohtaisiin asioihin ja johtajuuteen.

 

Poliisiammattikorkeakoulu Tampere