Ensimmäinen poliisi (ylempi AMK) -koulutus alkaa Polamkissa

Julkaisuajankohta 11.1.2016 8.30
Uutinen

Poliisiammattikorkeakoulussa alkaa 11.1. historian ensimmäinen poliisi (ylempi AMK) -koulutus eli uusimuotoinen päällystökoulutus. Poliisin ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa keskitytään johtamistaitoihin ja esimiestehtäviin.

- Poliisi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittanut poliisi on johtamisen ja kehittämisen asiantuntija. Tutkinto antaa kelpoisuuden päällystötehtäviin, kuten komisarioksi ja ylikomisarioksi, kertoo koulutuspäällikkö Lotta Parjanen .

Uuteen tutkintoon voivat hakea poliisikoulutuksen suorittaneet henkilöt, joilla on vähintään kolmen vuoden työkokemus sisäisen turvallisuuden alalla. Ensimmäiseen koulutukseen hyväksyttiin yhteensä 33 opiskelijaa, joista 20 suorittaa ensin poliisi (AMK) -muuntokoulutuksen.

Lähi- ja etäopintoja sekä harjoittelujakso

Tutkinto on laajuudeltaan 120 opintopistettä, ja se on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa. Osa koulutuksesta suoritetaan lähijaksoilla Polamkissa Tampereella ja osa etäopintoina. Koulutusteemoja ovat esimerkiksi yleinen johtaminen, rikostorjunnan johtaminen sekä valvonta- ja hälytystoiminnan johtaminen. Tutkintoon kuuluu myös harjoittelujakso ja opinnäytetyö.

Päällystökoulutuksen uudistaminen liittyy poliisin tutkintouudistukseen .

» Lisätietoa poliisi (ylempi amk) -tutkinnosta

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen