Ensimmäinen ryhmä aloittaa alipäällystön erikoistumisopinnot

Julkaisuajankohta 19.10.2015 9.06
Uutinen

Polamkissa alkaa 19.10. ensimmäinen uusimuotoinen alipäällystökoulutus. Poliisialipäällystön erikoistumisopinnot kestävät noin puolitoista vuotta, ja valmistuttuaan opiskelijat voivat toimia ylikonstaapelina, rikosylikonstaapelina tai ylietsivänä.

- Kyseessä on hyvin vastaavanlainen koulutus kuin aiempikin alipäällystökoulutus, mutta poliisin tutkintouudistuksen yhteydessä tämäkin koulutusohjelma käytiin tarkkaan läpi: mitä pitää kehittää ja mitä kannattaa säilyttää, kertoo koulutuspäällikkö Eero Koljonen .

Kehittämistyön lopputuloksena on 45 opintopisteen koulutusohjelma, jossa opiskellaan muun muassa poliisitoiminnan yleistä johtamista, valvonta- ja hälytystoiminnan johtamista sekä rikostorjunta- ja tutkintaryhmän johtamista. Opintoihin kuuluu lisäksi kehittämistehtävä ja kolmen kuukauden esimiesharjoittelu poliisiyksikössä.

Osa koulutuksesta suoritetaan etäopintoina ja osa lähijaksoilla Polamkissa Tampereella.

Opiskelijat eri puolilta Suomea

Alipäällystön erikoistumisopintoihin voi hakea, kun on työskennellyt poliisina vähintään kolme vuotta peruskoulutuksen suorittamisen jälkeen. Opiskelijat valitaan kirjallisen kokeen ja soveltuvuuden arvioinnin perusteella.

- Tässä ensimmäisessä porukassa on yhteensä 47 opiskelijaa eri puolilta Suomea. He ovat läpäisseet tiukan seulan, jossa tärkeimpänä osana olivat tietenkin soveltuvuuskokeet eli esimerkiksi psykologiset testit ja haastattelut. Uskon, että saamme heistä tulevaisuudessa taitavia esimiehiä ja työyhteisön kehittäjiä.

» Tietoa poliisin täydennyskoulutuksesta

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen