Ensimmäiset poliisi (AMK) -tutkinnon opiskelijat valittu

Julkaisuajankohta 5.6.2014 0.00
Uutinen

Ensimmäiset opiskelijat uuteen poliisi (AMK) -tutkintoon on valittu. Elokuussa 2014 alkavaan koulutukseen valittiin 83 opiskelijaa yli 900 hakijan joukosta.

- Poliisikoulutukseen valittujen profiilissa ei ole tapahtunut suurta mullistusta verrattuna aiempaan, vaikka tutkinto on muuttunut. Valitut ovat hieman nuorempia kuin ennen: keski-ikä on nyt 23 vuotta, kun se viime vuonna oli pari vuotta enemmän. Nuorin uuteen tutkintoon valituista on 18-vuotias ja vanhin 40-vuotias, kertoo opintoasiainpäällikkö Lotta Parjanen .

- Koulutukseen valitut tulevat eri puolilta Suomea. Yli 80 prosentilla uusista opiskelijoista on suoritettuna vähintään ylioppilastutkinto tai lukion oppimäärä. Naisia valituista on noin kolmannes.

Opiskelijat valitaan kaksivaiheisen valintakokeen perusteella. Valintakokeeseen kuuluu muun muassa kirjallinen koe, psykologisia testejä, kuntokoe ja henkilökohtainen haastattelu.

Nimilista koulutukseen valituista löytyy Polamkin verkkosivuilta Valintapäätös -kohdasta. Lista sisältää vain ne henkilöt, jotka ovat antaneet luvan julkaista nimensä Polamkin verkkosivuilla.

Koulutukseen valitut ovat ensimmäiset, jotka suorittavat uusimuotoisen poliisin peruskoulutuksen. Uusi 180 opintopisteen tutkinto on ammattikorkeakoulututkinto ja antaa kelpoisuuden miehistövirkoihin, esimerkiksi vanhemmaksi konstaapeliksi.
» Lisätietoa koulutusuudistuksesta ja poliisi (AMK) -tutkinnosta

Uudelle opiskelijalle tietoa verkossa

Polamkin verkkosivuilla on julkaisu uusi Uudelle opiskelijalle -osio, jonne on koottu käytännön tietoa poliisi (AMK) -tutkintoon valituille opiskelijoille.

Sivuilla on tietoa esimerkiksi siitä, miten opintojen alkamiseen pitää valmistautua ja mitä ensimmäisinä opiskelupäivinä tapahtuu. Lisäksi osiossa kerrotaan muun muassa opintotuen hakemisesta ja opiskelijakorteista sekä Polamkin tarjoamista vuokra-asunnoista.

Uuden opiskelijan sivusto löytyy osoitteesta www.polamk.fi/uudelle_opiskelijalle .

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen