Ensimmäiset poliisi (AMK) -tutkinnon suorittaneet antavat eettisen valan

Julkaisuajankohta 1.9.2017 10.39
Uutinen

Noin 140 poliisia kokoontuu perjantaina 1.9. Polamkiin antamaan poliisin eettisen valan. Valatilaisuus on ensimmäinen, johon osallistuu uuden poliisi (AMK) -tutkinnon suorittaneita poliiseja. Poliisikoulutuksen tutkintorakenne uudistui vuonna 2014, ja peruskoulutus muuttui ammattikorkeakoulutasoiseksi. Pääosa valan antavista poliiseista on valmistunut vuonna 2017.

Valan ottaa vastaan poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen , ja tilaisuuteen osallistuu myös sisäministeri Paula Risikko .

Eettisen valan tarkoituksena on saada poliisit entistä selvemmin tiedostamaan ja sisäistämään ne arvot ja hyvät toimintatavat, joita poliisilta odotetaan Suomessa. Vala ei ole juridisesti sitova, mutta sen antamisella halutaan korostaa poliisina toimimisen vastuullisuutta. Eettisen valan antavat poliisit lupaavat muun muassa kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa ja oikeuksia sekä käyttäytyä rehdisti ja auttavaisesti.

Poliisiylijohtaja antaa valatilaisuudessa yhdelle valan antajalle huomionosoituksena poliisiylijohtajan tunnustuksen. Poliisiylijohtajan myöntämän huomionosoituksen saamisen kriteerejä ovat koulumenestys, fyysinen kunto, toveruus ja itsensä kehittäminen.

Poliisin eettinen vala järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2001.

» Lisätietoa eettisestä valasta poliisin verkkosivuilla

» Poliisihallituksen tiedote

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen