Ensimmäiset ruotsinkielisen poliisi (AMK) -tutkinnon opiskelijat aloittavat opintonsa

Julkaisuajankohta 12.1.2015 0.00
Uutinen

Historian ensimmäiset poliisi (AMK) -opiskelijat, jotka suorittavat ruotsinkielisen tutkinnon, aloittavat opintonsa 12.1. Polamkissa. Koulutukseen valittiin 16 opiskelijaa.

Uusi peruskoulutus on ammattikorkeakoulutasoinen. Poliisi (AMK) -tutkinto antaa kelpoisuuden miehistövirkoihin, esimerkiksi vanhemmaksi konstaapeliksi.

- Uudessa tutkinnossa näkyy tietenkin se, että kyse on korkeakouluopinnoista. Poliisikoulutus on kuitenkin edelleen hyvin käytännönläheinen, eli täällä opiskellaan oikeassa poliisityössä tarvittavia tietoja ja taitoja, kertoo koulutusjohtaja Petri Alkiora.

Poliisin koulutusrakenneuudistus tuli voimaan vuonna 2014. Ensimmäiset suomenkielisen poliisi (AMK) -tutkinnon opiskelijat aloittivat opintonsa elokuussa 2014. Seuraava ryhmä aloitti Polamkissa lokakuussa 2014, ja 12.1.2015 on aloituspäivä myös suomenkielisessä poliisi (AMK) -koulutuksessa.

Ruotsinkielinen koulutus alkaa puolentoista vuoden välein. Seuraava hakujakso ruotsinkieliseen tutkintoon on aikaisintaan vuoden 2015 lopussa.

» Katso tiedot hakujaksoista ja aikatauluista

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen