EU-komissaari vierailulla Polamkissa

Julkaisuajankohta 12.9.2013 0.00
Uutinen

Suomalainen poliisikoulutus sekä yhteistyö Pohjoismaiden ja EU-maiden poliisioppilaitosten kesken olivat keskustelun teemoja, kun EU:n sisäasioista vastaava komissaari, ruotsalainen Cecilia Malmström vieraili torstaina 12.9. Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Komissaarille esiteltiin muun muassa suomalaisen poliisikoulutuksen uudistushanketta. Poliisin koulutusrakenne uudistetaan täydellisesti vuonna 2014, jolloin peruskoulutuksesta tulee ammattikorkeakoulutasoinen ja päällystötutkinto muuttuu ylemmäksi amk-tutkinnoksi.

- Halusimme vierailulla tuoda esille erityisesti sen, että nykyään poliisin ammatti on asiantuntija-ammatti, jossa vaaditaan monenlaista osaamista. Koulutuksen on uudistuttava jatkuvasti. Näin varmistamme sen, että Polamkista valmistuu jatkossakin osaavia poliiseja kentälle, kertoo Polamkin rehtori Kimmo Himberg .

Pohjoismaissa oma poliisikoulutuskonsepti

Komissaari Malmström tutustui vierailun aikana kampuksella olevaan johtokeskukseen, jossa jatkokoulutuksessa oleville järjestetään todentuntuisia harjoituksia poliisioperaatioiden johtamisesta.

Malmström sai kuulla myös Pohjoismaiden poliisioppilaitosten yhteistyöstä ja pohjoismaisesta poliisikoulutuskonseptista. Useimmista EU-maista poiketen kaikki Pohjoismaat kehittävät poliisikoulutusta korkeakoulutasoiseksi.

Vierailun aikana keskusteltiin myös Euroopan poliisiakatemiasta (CEPOL) ja muista poliisikoulutuksen ajankohtaisista asioista EU-tasolla.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen