Imagotutkimus: Poliisiammattikorkeakoulu arvostetuin ammattikorkeakoulu

Julkaisuajankohta 9.5.2014 0.00
Uutinen

Suomalaisnuoret arvioivat Poliisiammattikorkeakoulun ensimmäiselle sijalle ammattikorkeakoulujen arvostusta kartoittavassa tutkimuksessa. Taloustutkimus teki keväällä imagotutkimuksen, jonka mukaan Poliisiammattikorkeakoulu ylsi kokonaisarvosanan perusteella 20 ammattikorkeakoulun vertailun kärkeen.

Poliisiammattikorkeakoululla on nuorten mukaan useita erityisiä vahvuuksia: tutkintoa arvostetaan työmarkkinoilla, opetus on tasokasta ja oppilaitos erottuu edukseen muista korkeakouluista. Myös Poliisiammattikorkeakoulun maine opiskelupaikkana on vertailun vahvimpia.

- Poliisi työskentelee jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Nytkin on käynnissä mittava poliisikoulutuksen uudistus, jonka tavoitteena on varmistaa tulevaisuudessakin arvostettu ammattilaisuus.  Laadun on oltava sisäänrakennettuna poliisikoulutukseen, toteaa rehtori Kimmo Himberg .

Tutkimuksessa esitetyn kymmenen mielikuvatekijän perusteella suurimpia menestyjiä olivat Polamkin lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu. 

Taloustutkimus selvitti keväällä 2014 korkeakoulujen mielikuvia ja tunnettuutta suomalaisnuorten keskuudessa. Tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselyllä, ja siihen vastasi valtakunnallisesti noin 1 700 alle 30-vuotiasta suomalaista.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen