I podcasten Kaikkien poliisi? diskuterar man jämlikhet och mångfald

17.12.2020 8.59

Hur är det att vara mörkhyad polis i Finland? Varför behövs det mer språk- och kulturkunskaper inom polisen? Är fördomar ett problem inom polisen? Dessa frågor och mer diskuteras i det första avsnittet av den nya podcasten.

Kaikkien poliisi? (En polis för alla?) är en podcast i fem delar producerad av Polisyrkeshögskolan som tar upp mångfald inom polisen och polisarbetet. Experter på jämställdhets- och jämlikhetsarbete samt representanter för olika minoriteter från polisen gör sina röster hörda.

I seriens första avsnitt, som publicerades den 11 december, diskuterar man polisens mål att få med fler personer från olika etniska, språkliga och kulturella bakgrunder. Gäster är äldre konstaplarna Taimi Komulainen och Daniel Kalejaiye, som har minoritetsbakgrund, polisinspektör Måns Enqvist, som är veteran inom polisens jämställdhetsarbete samt Anu-Rohima Mylläri från Mieli ry, som är expert på arbetet med mångkulturalism.

I de kommande avsnitten av podcasten diskuterar man bland annat regnbågsminoriteten och kvinnor inom polisen. Ett av avsnitten är på svenska. Följande avsnitt av podcasten Kaikkien poliisi? finns från och med januari 2021 på de flesta podcastplattformar.

Polisyrkeshögskolan Tampere
polishögskolor