Nyt kannattaa hakea Polamkiin: tarjolla monipuolinen ammatti ja hyvä työllisyystilanne

Julkaisuajankohta 22.9.2015 14.32
Uutinen

Oliko poliisin työ haaveammattisi lapsena? Voisiko se olla sitä nytkin?

Polamkista valmistuneille on tarjolla mielenkiintoinen ja monipuolinen työ. Poliisiopiskelijat pääsevät harjoittelemaan käytännön työtä jo kolmen vuoden koulutuksen aikana. Poliisi (AMK) -tutkinnossa opiskellaan lakipykäliä, mutta myös esimerkiksi voimankäyttöä, psykologiaa, tietojärjestelmiä ja rikostutkintaa. Opintoihin kuuluu myös palkallinen harjoittelu.

- Nyt erityisesti kannattaa hakea, sillä aloituspaikkoja on runsaasti ja poliisissa on hyvä työllisyystilanne, kertoo opintoasianpäällikkö Lotta Parjanen .

- Ei kannata pelästyä sitä, että Polamkiin on paljon hakijoita aloituspaikkaa kohden. Osalle hakijoista Poliisiammattikorkeakoulu on vain yksi kiinnostava oppilaitos muiden vaihtoehtojen joukossa. Olemme nyt muille ammattikorkeakouluille tutussa tilanteessa, että moni jättää tulematta valintakokeisiin muiden mahdollisten opiskeluvaihtoehtojen takia.

Vuonna 2015 alkavaan poliisikoulutukseen haki 2 802 henkilöä. Heistä koulutukseen hyväksyttiin 210. Aloituspaikkoja olisi ollut 320. Ruotsinkielisessä koulutuksessa aloitti 16 opiskelijaa.

- Valintakriteerit pidetään edelleen tiukkoina: Polamkiin valittujen pitää pärjätä hyvin koulutuksessa ja poliisin ammatissa. Tänäkin vuonna valittujen joukossa on sekä juuri lukion päättäneitä että jo valmiiksi korkeakoulutettuja, muiden alojen ammattilaisia, Parjanen sanoo.

Verkkosivuilla tarkemmat tiedot ja aikataulut

Polamk ei ole mukana yhteishaussa. Suomenkieliseen koulutukseen on neljä hakujaksoa vuoden aikana. Nyt meneillään oleva hakujakso päättyy 2.10., ja siltä valitaan opiskelijat huhtikuussa 2016 alkavaan koulutukseen. Seuraava hakujakso on 1.12.2015 - 7.1.2016, ja koulutus alkaa elokuussa 2016.

Ruotsinkielinen poliisikoulutus alkaa puolentoista vuoden välein. Seuraava ruotsinkielinen hakujakso on 1.12.2015 - 7.1.2016, ja siltä valitaan opiskelijat elokuussa 2016 alkavaan koulutukseen.

Tutustu Polamkin verkkosivuilla hakuvaatimuksiin ja -prosessiin, valintakokeeseen, aikatauluihin sekä poliisikoulutukseen: polamk.fi/haku . Löydät sivuilta myös tilastotietoa poliisi (AMK) -hakijoista .

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen