Palestiinan poliisi ammentaa suomalaisesta poliisikoulutuksesta

Julkaisuajankohta 8.9.2011 0.00
Uutinen

Palestiinan poliisin delegaatio vierailee 4. - 9.9. Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Vieraat tutustuvat viikon aikana kattavasti suomalaiseen poliisikoulutukseen ja koulutusorganisaatioon. Opintovierailun tavoitteena on tukea Palestiinan poliisikoulutuksen avainhenkilöitä rakenteilla olevan Jerikon poliisikoulun käyttöönotossa ja opetuksen aloittamisessa.

- Valtaosa Palestiinan poliiseista ei ole koskaan saanut mitään koulutusta työhönsä. Nyt Palestiinan siviilipoliisi on siirtymässä "teltoista moderniin koulutuskeskukseen", ja muutos edellyttää uudenlaista osaamista henkilöstöltä, kertoo Palestiinasta juuri palannut siviilikriisinhallinta-asiantuntija, ylikomisario Satu Koivu.

- Poliisikoulutus on Suomessa korkeatasoista, joten poliisin koulutusjärjestelmää sekä oppilaitoksen johtamista ja käytäntöjä on ilo esitellä. Lisäksi suomalaisilla oli jo ennestään kokemusta EUPOL COPPS -yhteistyöstä Palestiinan poliisikoulutuksen kehittämisessä, sanoo Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg.

Opintovierailun aikana on tutustuttu esimerkiksi poliisin perustutkinnon suunnitteluun sekä opiskelijoiden arviointiin, opetusmenetelmiin ja taloussuunnitteluun. Vieraille on esitelty niin ajo-opetusta kuin voimankäytön koulutusta.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen