Pohjoismaisten poliisioppilaitosten rehtorit tapaavat 6. - 7.9. Polamkissa

Julkaisuajankohta 6.9.2012 0.00
Uutinen

Pohjoismaisten poliisioppilaitosten rehtorit kokoontuvat Tampereelle 6. - 7.9. keskustelemaan poliisikoulutuksen ajankohtaisista asioista ja oppilaitosten yhteistyön tiivistämisestä.

- Yhtenä tärkeänä teemana on esimerkiksi tutkintorakenteen uudistus. Islantia lukuun ottamatta kaikissa Pohjoismaissa ollaan uudistamassa poliisikoulutuksen tutkintorakennetta ja suunta on sama: poliisioppilaitosten korkeakoulurooli vahvistuu, kertoo Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg .

Kokouksessa keskustellaan myös muun muassa opiskelijavaihdon lisäämisestä.

- Perustutkinto-opiskelijoiden Nordcop-vaihto toimii melko aktiivisesti, ja vaihtoon lähtevien opiskelijoiden määrää on jo lisätty. Nyt voisi olla aika tiivistää opettajayhteistyötä. Kokemusten vaihto kollegojen kesken on aina erittäin hyödyllistä, Himberg sanoo.

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin poliisioppilaitosten rehtoritapaaminen järjestetään vuosittain, ja jokainen maa isännöi kokousta vuorollaan. Tapaamisessa on paikalla jokaisesta oppilaitoksesta rehtorin lisäksi myös apulais- tai koulutusjohtaja.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen