Polamk mukana Suomen ja Ruotsin poliisin yhteispartiointiprojektissa

Julkaisuajankohta 22.10.2014 0.00
Uutinen

Suomen ja Ruotsin poliiseja aletaan kouluttaa yhteispartiointiin Tornionjokilaaksossa. Koulutuksen tavoitteena on antaa poliiseille valmius toimia työpareina kummallakin puolella rajaa. Poliisiammattikorkeakoulu vastaa koulutuksen sisällöistä.

- Sisältöjä on pohdittu yhdessä Ruotsin poliisikorkeakoulun, Polishögskolanin, kanssa. Opinnoissa käydään läpi esimerkiksi lainsäädäntöä, toimivaltuuksia ja toimintaohjeita, kertoo koulutuksesta vastaava ylikomisario Kjell Nylund Polamkista. Nylund vastaa ruotsinkielisestä poliisikoulutuksesta Poliisiammattikorkeakoulussa.

- Kielitaito on tietenkin tärkeä asia yhteispartioinnin onnistumiselle. Ruotsissahan poliisin peruskoulutukseen ei sisälly suomen kielen opetusta, joten ruotsalaisille tarjotaan runsaasti suomen opetusta. Suomalaisten poliisien ruotsin kielen taito varmistetaan ja sitä tehostetaan.

Koulutusprojekti kestää kaksi vuotta, ja sen aikana koulutetaan yhteensä 150 poliisia. Ruotsalaisten poliisien koulutus alkaa joulukuun alussa ja suomalaisten alkuvuodesta 2015.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen