Polamk valmistautuu jatkamaan järjestelykeskuksen tukemista

Julkaisuajankohta 26.10.2015 13.01
Uutinen

Poliisiammattikorkeakoulu jatkaa Tornion järjestelykeskuksen toiminnan tukemista. Torniossa on aloittanut työskentelynsä uusi ryhmä, johon kuuluu poliisivirassa olevia opettajia ja opintojensa loppusuoralla olevia poliisiopiskelijoita. Tähän mennessä Polamkista on lähtenyt työkomennukselle Tornioon kaikkiaan yli 80 henkilöä.

Polamkin valmiusryhmän tehtävänä on osallistua järjestelykeskuksen kaikkiin turvapaikkahakemusten vastaanottamiseen liittyviin tehtäviin eli hakemusten vastaanottamiseen, rekisteröintiin ja turvapaikkakuulusteluihin. Lisäksi ryhmällä on valmius tukea paikallista kenttätoimintaa.

- Toimintamallina on lähettää henkilöstöstä ja opiskelijoista koostuva ryhmä Tornioon kaksiviikkoiselle työjaksolle kerrallaan. Malli on ilmeisen onnistunut, ja järjestelykeskukselta on tullut paljon myönteistä palautetta opiskelijoiden ja henkilöstön toiminnasta, toteaa Polamkin rehtori Kimmo Himberg .

Poliisiammattikorkeakoulu on sopinut Poliisihallituksen kanssa valmiusryhmätoiminnan ylläpidosta vuodenvaihteeseen asti.

- Polamk valmistautuu jatkamaan valmiusryhmän ylläpitoa myös ensi vuoden puolelle. Pitkän tähtäimen suunnitelma on tekeillä.

Täydennyskoulutuksiin peruutuksia ja uutuuksia

Poliisiammattikorkeakoulun syksylle suunniteltua täydennyskoulutusta on karsittu reilusti. Noin 200 täydennyskoulutustilaisuudesta suuri osa on peruutettu, koska poliisiyksiköt keskittävät henkilöresurssejaan ydintoimintoihin, kuten turvapaikkatutkintaan.

Poliisia työllistävä turvapaikkahakijatilanne tuottaa myös uusia koulutustarpeita: Poliisiammattikorkeakoulu järjestää marraskuussa ensimmäisen turvapaikkatutkijoiden koulutuksen, joka valmistaa koulutettavat toimimaan kattavasti turvapaikkatutkintaan liittyvissä tehtävissä. Koulutukseen odotetaan muun muassa eläkkeeltä töihin palaavia poliiseja.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen