Polamkin valintakokeeseen muutoksia

Julkaisuajankohta 20.1.2016 9.22
Uutinen

Poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeeseen tulee muutoksia keväällä 2016. Uudet valintaperusteet ovat voimassa helmikuussa alkavasta hakujaksosta alkaen, ja muutos näkyy ensimmäisen kerran huhtikuun valintakokeessa.

Suurimmat muutokset ovat nukenkantotestin ja tiivistelmäkokeen poistuminen valintakokeesta. Myös kirjallisen kokeen valintakoekirja on uudistunut.

- Muutoksen jälkeen kirjalliseen kokeeseen ei enää kuulu tiivistelmätehtävää. Jatkossa psykologiseen osioon kuitenkin sisältyy tiivistelmätyyppinen, samantapaisia ominaisuuksia mittaava testi. Tästä syystä myös valintakokeen pisteytyksessä kirjallisen kokeen osuudesta on siirretty painotusta soveltuvuuden arviointiin, kertoo opintoasianpäällikkö Marika Puputti .

Vaikka nukenkanto poistuu kuntokokeesta, niin valintakokeessa mitataan voimaa jatkossakin penkkipunnerruksen sekä ylätaljan- tai leuanvedon avulla.

- Näiden voimaosien lisäksi kuntokokeeseen kuuluvat kestävyyskoe ja ketteryyskoe. Uutta on se, että jatkossa kaikki kuntokokeen osiot on suoritettava hyväksytysti, eli yhtään heikkoa suoritusta ei sallita. Lisäksi pisteytykseen tulee joitakin tarkennuksia, kuten se, että ketteryystestin pisterajoja tiukennetaan.

Valintakoe mittaa soveltuvuutta poliisiksi

Polamkin valintakokeessa on kaksi vaihetta. Ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu kuntokoe ja kirjallinen koe sekä psykologisia testejä. Toisessa vaiheessa hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

- Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus on jatkossa yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja kuntokokeen osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus ja Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys.

Uusien valintaperusteiden mukaiset tiedot päivitetään Polamkin verkkosivuille keskiviikkona 20.1. Tammikuussa päättyneen hakujakson valintakokeissa 15. - 19.2. (ensimmäinen vaihe) ja 12. - 15.4. (toinen vaihe) ovat voimassa aiemmat valintaperusteet pdf, 168,1 kB .

» Valintaperusteet helmikuussa 2016 alkavasta hakujaksosta alkaen pdf, 157,1 kB

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen