Polamkissa alkanut tutkimus kriittisestä infrastruktuurista terrori-iskun kohteena

Julkaisuajankohta 11.9.2018 9.31
Uutinen

Polamkissa alkanut tutkimus kriittisestä infrastruktuurista terrori-iskun kohteena

Poliisiammattikorkeakoulussa on alkanut tutkimushanke, joka tarkastelee kriittistä infrastruktuuria mahdollisen terroristisen hyökkäyksen kohteena. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten viranomaiset ja palveluntuottajat voivat varautua iskuun ja miten eri avaintoimijoiden muodostaman kokonaisjärjestelmän selviytymiskykyä voidaan parantaa.

- Nykyaikaisissa yhteiskunnissa arjen sujuvuus, turvallisuus ja ennakoitavuus ovat käytännössä täysin riippuvaisia vesi-, sähkö- ja tietoliikennejärjestelmien kaltaisista perusrakenteista, sanoo tutkijatohtori Ossi Heino Polamkista.

- Kriittisen infrastruktuurin palveluntuottajien, poliisin, pelastustoimen ja muiden avaintahojen on varauduttava siihen, että terrori-iskun aiheuttaman vakavan häiriötilanteen jälkeen kyetään tehokkaasti minimoimaan vauriot ja palauttamaan normaalitila.

Projektissa on mukana CENTRIC (Centre of Excellence in Terrorism, Resilience, Intelligence and Organised Crime Research) -tutkimuskeskus Sheffield Hallamin yliopistosta Isosta-Britanniasta.

Tutkimushanketta rahoittaa Suomen Akatemia, ja se jatkuu elokuuhun 2021 saakka.

» Hankkeesta lisää Polamkin verkkosivuilla

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen