Polamkissa alkanut tutkimus poliisin perheväkivaltatehtävistä

Julkaisuajankohta 10.3.2015 9.25
Uutinen

Polamkissa alkanut tutkimus poliisin perheväkivaltatehtävistä

Poliisiammattikorkeakoulussa aloitettu tutkimushanke selvittää, miksi perheväkivaltatehtäviksi luokitelluista poliisitehtävistä vain noin viidenneksessä kirjataan rikosilmoitus perheväkivallasta.

Perheväkivallan kirjaaminen rikosepäilyksi poliisin kotihälytystehtävissä -tutkimuksessa tarkastellaan myös, mitä tyypillisessä perheväkivaltaa sisältävässä tapauksessa on tapahtunut ja millaisiin toimenpiteisiin ilmoituksen perusteella on ryhdytty.

- Poliisin perheväkivaltatehtävät ovat tilastojen mukaan lisääntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana merkittävästi, vaikka perheväkivaltaa on pyritty vähentämään muun muassa rikosoikeudellista prosessia tehostamalla, kertoo erikoistutkija, dosentti Juha Kääriäinen Polamkista.

- Vuonna 2011 voimaantulleen lain mukaan yksityisellä paikalla tapahtuvat lievät pahoinpitelyt ovat syytteenalaisia, kun ne kohdistuvat esimerkiksi alaikäiseen uhriin tai tekijälle läheiseen henkilöön. Tutkimushankkeessa selvitetään nyt, ovatko perheväkivallan kirjaamiskäytännöt muuttuneet lakimuutoksen jälkeen.

Tutkimushanke jatkuu vuoden 2016 kesään asti.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen