Polamkissa ensimmäiset valintakokeet Poliisi (AMK) -tutkintoon

Julkaisuajankohta 3.3.2014 0.00
Uutinen

Psykologisia testejä, ketteryyskoe, tiivistelmän ja esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, noin 80 kilon painoisen nuken kuljettaminen - Polamkin valintakokeessa testataan hakijoita monilla eri tavoilla.

Uuden Poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 3. - 12.3. Poliisiammattikorkeakoululla Tampereella. Kokeeseen on kutsuttu 856 hakijaa.

- Valintakokeen ensimmäiseen osaan kuuluu kirjallinen koe eli essee ja tiivistelmä, psykologisia testejä ja kuntokoe. Hakijan valintakoepäivä kestää yhteensä noin yhdeksän tuntia, kertoo opintoasiainpäällikkö Lotta Parjanen Polamkin opiskelijapalveluista.

Nykymuotoinen valintakoe on nyt ensimmäistä kertaa käytössä. Kokeen osia muutettiin jonkin verran ja lisäksi pisteytystä ja painotuksia on tarkastettu verrattuna aiempaan. Muutokset liittyvät siihen, että jatkossa poliisikoulutukseen valittavat suorittavat amk-tutkinnon.

Valintakokeen toinen vaihe huhtikuussa

Valintakokeen ensimmäisessä vaiheessa menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka järjestetään huhtikuussa.

- Silloin vuorossa on yksilö- ja ryhmätehtävä, henkilökohtainen haastattelu ja lisää psykologisia testejä. Lisäksi poliisikoulutukseen valituille tehdään terveystarkastus, huumausainetestaus ja Suojelupoliisin turvallisuusselvitys.

Hakijoista valitaan 80 opiskelijaa elokuussa alkavaan suomenkieliseen Poliisi (AMK) -koulutukseen.

Valintakokeeseen liittyvät tiedot on koottu verkkosivuilla osoitteeseen www.polamk.fi/fi/valintakoe . Sivuilta löytyvät muun muassa valintakokeen lukumateriaali, esimerkit kirjallisen kokeen tehtävistä ja videot kuntokokeesta.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen