Polamkissa liikenneturvallisuusseminaari: poliisin liikenneturvallisuuspalkinto Markku Setälälle

Julkaisuajankohta 10.10.2012 0.00
Uutinen

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen ja poliisiylijohtaja Mikko Paatero luovuttivat ensimmäistä kertaa jaettavan poliisin liikenneturvallisuuspalkinnon liikenneinsinööri Markku Setälälle . Palkinto luovutettiin 10.10. poliisin liikenneturvallisuusseminaarissa Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Liikenneturvallisuuspalkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta liikenneturvallisuuden hyväksi.

- Palkinnon ensimmäisenä saanut Markku Setälä on tehnyt Porin alueella pitkän ja aktiivisen uran liikenneturvallisuuden kehittäjänä. Hän on toiminut seudullisessa yhteystyössä ja osallistunut myös valtakunnalliseen liikenneturvallisuustyöhön, kertoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg .

Markku Setälän työn ansiosta Porissa on eri toimijoiden yhteinen liikennefoorumi. Setälä on ollut liikenneolojen aktiivinen kehittäjä, esimerkiksi liikenneympyröiden ja automaattisen kameravalvonnan saamiseksi Poriin. Hän toimii lisäksi muun muassa liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan tieteknisenä jäsenenä. Markku Setälä jäi eläkkeelle syyskuussa 2012 Porin kaupungin liikenneinsinöörin virasta.

Palkintolautakunnassa oli edustus Poliisihallituksesta, Liikkuvasta poliisista, Liikenneturvasta ja Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kumppanuutta liikenneturvallisuustyössä

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari on järjestetty vuosittain yli kymmenen vuoden ajan. Seminaariin kokoontui tänä vuonna noin 80 poliisia ja muuta liikenneturvallisuuden asiantuntijaa eri puolilta Suomea.

Tällä kertaa haluttiin korostaa erityisesti sidosryhmäyhteistyön merkitystä liikenneturvallisuuden parantamisessa. Seminaariyleisössä on mukana ensimmäistä kertaa poliisin liikenneturvallisuustyön kumppaneita muun muassa Liikenneturvasta ja Liikennevirastosta. Kansainvälistä yhteistyötä edustaa luennoitsija Isosta-Britanniasta.

- Hieno esimerkki yhteistyön voimasta on VTT:n ja poliisin yhdessä kehittämä automaattivalvonta-auto, jonka uusin versio on esittelyssä seminaarin kalustonäyttelyssä. 3D-kamerateknologiaa käyttävä laite on kansainvälisestikin merkittävä, kertoo seminaarin johtaja, ylikomisario Matti Hänti Polamkista.


» Sisäasiainministeriön tiedote
» Liikenneturvan tiedote
Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen