Polamkissa liikenneturvallisuusseminaari: poliisin liikenneturvallisuuspalkinto Punainen Liitu -kampanjalle

Julkaisuajankohta 15.10.2014 0.00
Uutinen

Poliisin liikenneturvallisuuspalkinnon on saanut Punainen Liitu -kampanja, joka on pohjoispohjanmaalainen, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Jari Lepistön aloitteesta käynnistetty kampanja. Palkinto luovutettiin 15.10. poliisin liikenneturvallisuusseminaarissa Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Liikenneturvallisuuspalkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta liikenneturvallisuuden hyväksi.

- Punainen Liitu -kampanja kohdistuu toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleviin nuoriin, jotka ovat liikennekäyttäytymisen muotoutumisen näkökulmasta keskeisen tärkeä kohderyhmä. Punaisen Liidun lähestymistapa on niin vaikuttava, että se varmasti muokkaa suotuisasti tilaisuuksiin osallistuvien asenteita, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg .

Poliisin liikenneturvallisuuspalkinto myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2013 palkinnon sai Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys, ja vuonna 2012 palkittiin liikenneinsinööri Markku Setälä pitkästä työstään Porin alueen liikenne­turvallisuuden kehittämiseksi.

Palkintolautakunnan jäsenet ovat Poliisihallituksesta, Liikenneturvasta, Pirkanmaan ELY-keskuksesta ja Poliisiammattikorkeakoulusta.

Turvallisuustyötä yhdessä

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari kokoontui Polamkissa tänä vuonna teemalla Turvallisuus ennen kaikkea - joustavuus ja sujuvuus siinä sivussa.

- Seminaarissa keskusteltiin muun muassa yhteistyöstä eri toimijoiden kesken, tulevaisuuden näkymistä, älyliikenteestä ja liikenneterveydestä, kertoo seminaarin johtaja, ylikomisario Matti Hänti Polamkista.

Seminaari on järjestetty vuosittain jo yli kymmenen vuoden ajan. Osallistujina oli tällä kertaa noin 60 poliisia ja muuta liikenneturvallisuuden asiantuntijaa eri puolilta Suomea. 

» Lisätietoa seminaarista: www.polamkseminaarit.fi/liikenne2014/index  


» Poliisihallituksen tiedote

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen