Polamkissa uusi koulutusohjelma lupahallinnon työntekijöille

Julkaisuajankohta 2.9.2013 0.00
Uutinen

Poliisiammattikorkeakoulussa alkaa syyskuussa uusi koulutusohjelma, lupahallinnon ammatilliset erikoistumisopinnot. Koulutusohjelma on tarkoitettu poliisin lupahallinnossa jo työskenteleville henkilöille. Koulutukseen on valittu 20 opiskelijaa eri puolilta Suomea.

Poliisin lupahallinnon henkilöstölle ei ole aikaisemmin ollut tarjolla laajaa koulutuskokonaisuutta.

- Lupahallinnossa tarvitaan monipuolista ammattitaitoa. Uusi koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta lupahallinnosta ja kehittää omaa osaamistaan, sanoo koulutuksesta vastaava ylikomisario Jari Ylinen .

Verkko-opinnoilla suuri rooli

Opintokokonaisuus on laajuudeltaan 60 opintopistettä, ja sen suorittaminen kestää noin kaksi vuotta. Opinnot toteutetaan sulautuvan oppimisen mallin mukaisesti. Opiskelijalla on aktiivinen ja tutkiva rooli, ja opettajan tehtävänä on ohjata prosessia.

Lähiopintoja on vain 30 päivää kahden vuoden aikana, joten pääosa opinnoista suoritetaan omassa työyhteisössä.

- Lupahallinnon erikoistumisopinnot on Polamkin ensimmäinen koulutusohjelma, jossa käytetään siviiliverkossa toimivaa Moodle-oppimisalustaa ja videoneuvottelujärjestelmää. Verkko-opintoja ei siis ole sidottu Polamkin tiloihin tai poliisin omaan tietoverkkoon, vaan opiskella voi vaikkapa kotona, kertoo Polamkin verkko-opetuksen kehittämisestä vastaava koulutussuunnittelija Kirsi Viitanen .

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen