Polamkissa valintakokeet poliisi (AMK) -tutkintoon

Julkaisuajankohta 11.2.2016 9.57
Uutinen

Psykologisia testejä, ketteryyskoe, tiivistelmän ja esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, noin 80 kilon painoisen nuken kuljettaminen - Polamkin valintakokeessa testataan hakijoita monilla eri tavoilla.

Poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 15. - 19.2. Poliisiammattikorkeakoululla Tampereella. Kokeeseen osallistuu noin 680 hakijaa talven hakujaksolta. Ruotsinkielisen koulutuksen valintakoe järjestetään 23.2., ja kokeeseen osallistuu noin 90 hakijaa.

Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu kuntokoe ja kirjallinen koe eli essee ja tiivistelmä. Hakijat osallistuvat koepäivänä myös psykologisiin testeihin, joista loput tehdään valintakokeen toisessa vaiheessa. Valintakoepäivä kestää yhteensä noin yhdeksän tuntia.

Valintakokeen toinen vaihe huhtikuussa

Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka järjestetään huhtikuussa 2016. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin. Lisäksi valintaprosessiin kuuluu terveystarkastus, huumausainetestaus ja Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys.

Talven hakujaksolta valitaan opiskelijoita elokuussa 2016 alkavaan suomenkieliseen ja ruotsinkieliseen koulutukseen.

Valintakokeeseen liittyvät tiedot on koottu verkkosivuilla osoitteeseen www.polamk.fi/amk/haku_ja_valinta/valintakoe . Sivuilta löytyvät muun muassa valintakokeen lukumateriaali, ohjeet ja arviointiperusteet sekä esimerkit kirjallisen kokeen tehtävistä ja videot kuntokokeesta.

Huom. helmikuun valintakokeeseen osallistuvat hakijat: Poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeeseen tulee muutoksia keväällä 2016. Verkkosivuilla on jo nyt myös huhtikuun valintakokeeseen liittyvää tietoa - olethan tarkkana, että valmistaudut valintakokeeseen helmikuussa voimassa olevien ohjeiden mukaan. Helmikuun valintakokeessa ovat voimassa 17.12.2014 vahvistetut valintaperusteet .

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen