Polamkissa valintakokeet Poliisi (AMK) -tutkintoon

Julkaisuajankohta 5.5.2014 0.00
Uutinen

Psykologisia testejä, ketteryyskoe, tiivistelmän ja esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, noin 80 kilon painoisen nuken kuljettaminen - Polamkin valintakokeessa testataan hakijoita monilla eri tavoilla.

Poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 5. - 13.5. Poliisiammattikorkeakoululla Tampereella. Kokeeseen on kutsuttu 1 259 hakijaa kevään hakujaksolta.

- Valintakokeen ensimmäiseen osaan kuuluu kuntokoe, psykologisia testejä ja kirjallinen koe eli essee ja tiivistelmä. Hakijan valintakoepäivä kestää yhteensä noin yhdeksän tuntia, kertoo opintoasiainpäällikkö Lotta Parjanen .

Valintakokeen toinen vaihe kesäkuussa

Valintakokeen ensimmäisessä vaiheessa menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka järjestetään kesäkuussa.

- Silloin vuorossa on lisää psykologisia testejä, yksilö- ja ryhmätehtävä sekä henkilökohtainen haastattelu. Lisäksi hakuprosessiin kuuluu terveystarkastus, huumausainetestaus ja Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys.

Kevään hakujaksolta valitaan opiskelijoita sekä suomen- että ruotsinkieliseen koulutukseen. Lokakuussa alkavaan suomenkieliseen koulutukseen valitaan 80 opiskelijaa. Myös ruotsinkielinen koulutus alkaa lokakuussa, ja siihen on 20 aloituspaikkaa.

Valintakokeeseen liittyvät tiedot on koottu verkkosivuilla osoitteeseen www.polamk.fi/fi/valintakoe . Sivuilta löytyvät muun muassa valintakokeen lukumateriaali, esimerkit kirjallisen kokeen tehtävistä ja videot kuntokokeesta.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen