Poliisiammattikorkeakoulun asiantuntijat aloittivat työnsä Tunisiassa

Julkaisuajankohta 1.9.2014 0.00
Uutinen
Poliisiammattikorkeakoulun suomalaiset asiantuntijat ovat aloittaneet työnsä poliisitoiminnan kehittämiseksi Tunisiassa. Poliisiammattikorkeakoulun ja Tunisian sisäministeriön yhteishankkeen ensimmäisen vaiheen tavoitteena on kerätä tietoa Tunisian turvallisuussektorista ja arvioida tunisialaisen järjestelmän toimivuutta ja haasteita.

Yhteistyöhankkeen valmistelu aloitettiin vuonna 2012 Tunisian silloisen sisäministerin aloitteesta.

- Poliisiammattikorkeakoulun tehtävänä on koota laaja-alainen kokonaiskuva Tunisian poliisi- ja lainvalvontatoiminnasta. Tavoitteena on löytää yhdessä sopivia kehittämiskohteita paikallisten tarpeiden mukaisesti. Tässä vaiheessa on jo selvää, että Tunisian uudistuvan poliisitoiminnan tulee ansaita kansalaistensa luottamus, toteaa Poliisiammattikorkeakoulun kansainvälisten asioiden ylikomisario Peter Sund .

Malleja poliisitoimen kehittämiseksi


Ulkoministeriön rahoituksella toteutettavalla Tunisian sisäministeriön ja Poliisiammattikorkeakoulun hankkeella kehitetään Tunisian poliisihallintoa ja kansalliskaartia. Vuoden 2011 vallanvaihdon jälkeen Tunisia on pyrkinyt vakauttamaan yhteiskuntaa erityisesti parantamalla yleistä turvallisuutta ja käynnistämällä poliisitoimintaa koskevia uudistuksia.

Poliisireformi on osa laajempaa prosessia, jonka tarkoituksena on Tunisian demokratiakehityksen edistäminen.

- Tunisialla on arabikevään jälkeen edelleen suuria haasteita vapaan yhteiskunnan ja oikeusvaltion kehittämisessä.  Arabimaiden vallankumous alkoi Tunisiasta, joten maassa nyt tehtävän yhteiskunnallisen rakennustyön toivotaan tarjoavan ajatuksia ja toivoa myös muille saman läpikäyneille maille. Tunisian ja Pohjois-Afrikan tilanteen kehitys kokonaisuudessaan on Euroopan kannalta erittäin tärkeää, sanoo Peter Sund.
Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen