Poliisikoirakoulutus 100 vuotta Suomessa - tervetuloa poliisikoiralaitokselle 26.10.

Julkaisuajankohta 18.10.2019 13.29
Uutinen

Poliisikoiralaitos viettää suomalaisen poliisikoirakoulutuksen 100-vuotisjuhlaa järjestämällä avointen ovien tapahtuman lauantaina 26.10. Hämeenlinnassa.

Tapahtuma alkaa kello 12 ja päättyy kello 15. Poliisikoiralaitoksen tiloissa (Koirakoulunkatu) voi tutustua pentukoulutukseen sekä erilaisiin erikoiskoulutuksiin, kuten huume- ja räjähdekoirien koulutukseen. Luvassa on myös suojelu- ja voimankäyttökoiranäytös, ja lapsille on järjestetty omaa koiramaista toimintaa.

- Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan, miten ja missä Suomen 250 poliisikoiranohjaajaa koulutetaan. Esillä on lähes kaikki koirien koulutusalat ja niiden asiantuntijat, kertoo poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Joni Tonteri .

Poliisikoirien ja koiranohjaajien koulutus alkoi Suomessa vuonna 1919, jolloin perustettiin Valtion poliisikoirasiittola ja koirankuljettajakoulu Imatralle. Vuonna 1924 silloinen Valtion poliisikoiralaitos muutti Hämeenlinnaan.

- Hämeenlinnan Rinkelinmäellä eli ”koiramäellä” poliisikoiralaitos on sijainnut vuodesta 1927. Nykyään olemme osa Poliisiammattikorkeakoulua.

» Lue lisää poliisikoirista ja koulutuksesta: polamk.fi/poliisikoiralaitos

Tapahtuman ohjelma:

12.00 Tilaisuuden avaus, rehtori Kimmo Himberg, Polamk & Poliisikoirakoulutusta 100 vuotta , poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Joni Tonteri

12.30 Pentu- ja huumekoulutuksen esittely

13.00 Räjähdekoiratoiminnan esittely

13.30 Ruumiskoiratoiminnan esittely

14.00 Palokoiratoiminnan esittely

14.30 Suojelu- ja voimankäyttökoiranäytös

Koko tapahtuman ajan:

Koiramaista toimintaa lapsille
Kahvi- ja mehutarjoilu

Pysäköinti: jäähallin viereisellä hiekkakentällä (puomi estää ajon ylös koiramäelle)

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen