Poliisikoiralaitos 90 vuotta - uudet tilat turvaavat toiminnan

Julkaisuajankohta 18.8.2017 13.18
Uutinen

Poliisikoira on poliisityössä yhä tärkeämpi arkisten hälytystilanteiden tuki ja erikoisosaaja. Myös poliisikoirakoulutuksen tulevaisuus on valoisa: hanke poliisikoiralaitoksen uusien toimitilojen rakentamiseksi turvaa toiminnan kehittymisen.

Poliisikoiratoiminta on muuttunut, kehittynyt ja kansainvälistynyt, joten vuodesta 1927 Hämeenlinnan Rinkelinmäellä sijaitsevan poliisikoiralaitoksen tilat ja puitteet ovat jääneet vanhanaikaisiksi. Viime vuoden lopulla tehtiin päätös, että Poliisiammattikorkeakouluun kuuluva poliisikoiralaitos pysyy jatkossakin perinteisellä paikallaan.

- Uudenaikaiset toimintaedellytyksemme on nyt turvattu ja koulutusta voidaan jatkaa ja kehittää, kun hanke uusien toimitilojen rakentamiseksi on käynnistynyt, toteaa ylikomisario, poliisikoiralaitoksen johtaja Pekka Kokkonen .

Poliisikoirien käyttötapoja kehitetään kansainvälisesti

Poliisikoiria käytetään poliisityön tukemiseen ja muiden viranomaisten avustamiseen vuosittain yli 11 000 kertaa. Poliisikoirien tehtävät ovat yhä laajempia ja osaaminen yhä erikoistuneempaa: poliisikoirat etsivät kadonneita henkilöitä, ruumiita, huumausaineita, räjähteitä, palavia nesteitä, passeja ja rahaa sekä toimivat poliisin voimankäyttövälineenä. Viime vuonna poliisikoirien avulla pelastui Suomessa 16 kadonneen henki.

- Poliisikoiratoiminta on hyvin käytännönläheistä. Se tuo poliisin työhön merkittävän lisäarvon, on kustannustehokasta ja arvostettua, Kokkonen kertoo.

Poliisikoiralaitos tekee laajasti yhteistyötä muiden koiratoimintaa käyttävien viranomaisten ja erilaisten yhteisöjen kanssa. Kansainvälisesti poliisikoiralaitos ylläpitää Pohjoismaisella ja EU-tasolla verkostojaan osaamisen ja koulutusyhteistyön kehittämiseksi sekä poliisikoirien uusien käyttötapojen löytämiseksi.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen