Poliisikoiralaitos siirtyi väistötiloihin Janakkalaan

Julkaisuajankohta 16.12.2020 19.12
Uutinen

Poliisiammattikorkeakouluun kuuluva poliisikoiralaitos on siirtynyt väistötiloihin Janakkalaan Kiipulasäätiön omistamiin tiloihin 1.10.2020 alkaen. Väliaikainen muutto johtuu poliisikoiralaitoksen Hämeenlinnassa sijaitsevien tilojen peruskorjauksesta, joka alkaa vuodenvaihteessa. Poliisikoiralaitos on toiminut tiloissa vuodesta 1927 lähtien.

- Yli 90 vuoden aikana on nurkkiin kertynyt yllättävän iso määrä kaikenlaista tavaraa. Tarpeettomaksi käyneiden esineiden, asiapapereiden ja varusteiden erotteleminen säilytettävistä, varastoitavista, arkistoitavista ja museoitavista on ollut hyvin aikaa vievää. Henkilökuntamme on joutunut venymään samanaikaisesti opetukseen ja muuttoon liittyvien tehtävien välillä, kertoo ylikomisario, poliisikoiralaitoksen johtaja Pekka Kokkonen.

- Nyt kaikki on kuitenkin asettunut paikoilleen väistötiloissa, ja lokakuun aikana saimme vedettyä läpi poliisin erikoistumisopintojen kursseja muuttolaatikoiden keskellä. Toimimme nyt Janakkalan Turengissa Kiipulan Ammattiopiston sisällä, ja kahden hyvin erilaisen oppilaitoksen yhteistyö samalla kampusalueella on alkanut hyvin.

Peruskorjauksen aikana poliisikoiralaitoksesta puretaan nykyinen majoitus- ja koulutusrakennus. Sen tilalle rakennetaan uudisrakennus, joka vastaa paremmin nykyajan vaatimuksia energiatehokkuuden ja tilankäytön kannalta. Myös koulutuskäyttöön tehdään uudisrakennus. Nykyiset suojellut hirsirakennukset peruskorjataan täydellisesti toimistokäyttöön.

- Tavoitteena on, että poliisikoiratoiminnan opetus saa tilojen perusparannuksen myötä lähivuosina asianmukaiset, terveelliset, turvalliset ja nykyaikaiset tilat, joissa poliisi voi antaa laadukasta opetusta, Kokkonen sanoo.

Peruskorjauksen toteuttaa Senaatti-kiinteistöt, ja töiden on arvioitu kestävän noin 1,5−2 vuotta.

Poliisikoiralaitos hankkii ja omistaa kaikki Suomen noin 250 poliisikoiraa sekä kouluttaa kaikki poliisikoiranohjaajat.

Janakkala Poliisiammattikorkeakoulu Tampere