Poliisikoulutukseen 1 300 hakijaa vuonna 2012

Julkaisuajankohta 5.12.2012 0.00
Uutinen

Poliisin perustutkintoon haki vuoden 2012 hakujaksoilla yhteensä 1 300 henkilöä eli vähemmän kuin edellisvuonna.  Vuonna 2011 hakijoita oli yli 1 700.

- Voimme kuitenkin olla erittäin tyytyväisiä tilanteeseen, sillä kiinnostuksen väheneminen oli odotettavissa.  Tärkeää on se, että koulutukseen pyrkii edelleen hyviä hakijoita, kertoo ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki Poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä.

Poliisikoulutuksen suosio vaihtelee erityisesti työllisyysnäkymien mukaan. Vuonna 2010 hakijoita oli lähes 2 200, ja vuonna 2008 alle tuhat.

- Tänä vuonna hakijamäärissä näkyy työllisyystilanteen lisäksi myös koulutuksen aloituspaikkojen väheneminen. Aloituspaikkoja oli nyt selvästi aiempaa vähemmän, vain 100. Kova kilpailu aloituspaikoista on voinut aiheuttaa sen, että jotkut ovat jättäneet kokonaan hakematta, Pohjoismäki arvioi.

Poliisiammattikorkeakouluun voi hakea koko vuoden ajan, ja vuosi on jaettu neljään hakujaksoon. Hakijamääriä ei tilastoida kalenterivuoden mukaan, vaan tilastovuosi loppuu marraskuun puoliväliin, jolloin syksyn hakujakso päättyy.

Valintakokeet tammikuussa

Syksyn hakujakson hakijoille lähetetään tieto jatkoonpääsystä viikolla 49, ja valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään tammikuussa. Koulutukseen valitut aloittavat opinnot keväällä 2013.

Lisätietoja poliisin perustutkintoon hakemisesta saa Polamkin www-sivuilta kohdasta Haku oppilaitokseen , valintayksiköstä puhelimitse arkisin kello 9 - 15 (p. 071 878 3700) tai sähköpostitse osoitteesta valinnat.polamk(at)poliisi.fi sekä poliisilaitoksista ja työ- ja elinkeinotoimistoista.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen