Poliisikoulutukseen ennätysmäärä hakijoita

Julkaisuajankohta 19.6.2019 9.01
Uutinen

Poliisikoulutukseen haki ennätysmäärä ammatista kiinnostuneita: vuoden 2019 koulutuksiin hakijoita oli yli 5 000. Aloituspaikkoja poliisi (AMK) -tutkintoon on yhteensä 400 tänä vuonna, eli yhtä paikkaa tavoittelee lähes 13 hakijaa.

- Tämän vuoden hakijamäärä on suurin ikinä poliisin peruskoulutukseen. Parina viime vuonna hakijoita on ollut noin 4 000, joten kiinnostuksen nousu on merkittävä, sanoo rehtori Kimmo Himberg .

- Poliisin ammatti on monipuolinen ja tarjoaa erilaisia urapolkuja. Opinnot Polamkissa aloittaa niin suoraan lukiosta tulleita kuin jo korkeakoulututkinnon suorittaneita. Olemme onnistuneesti saaneet sanomaamme perille monilla messuilla sekä koulu- ja varuskuntavierailuilla yhdessä poliisilaitosten kanssa. Myös Polamkin somekanavat tarjoavat paljon tietoa ja tunnelmia kampukselta.

Poliisi (AMK) -opinnot kestävät noin kolme vuotta, ja tutkinto antaa kelpoisuuden esimerkiksi vanhemmaksi konstaapeliksi. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sekä rikostutkinnassa että valvonta- ja hälytystehtävissä.

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan koulutukseen on neljä hakujaksoa vuoden aikana. Tänä vuonna poliisi (AMK) -koulutuksen on aloittanut vajaa 300 opiskelijaa, ja vuoden viimeiseen aloitusryhmään valitut ovat selvillä syyskuussa.

Hakijamäärät tilastoidaan koulutuksen aloitusvuoden mukaan, ei kalenterivuosittain.

» Tilastotietoa poliisi (AMK) -hakijoista

» Tietoa poliisikoulutuksesta, hakuvaatimuksista, valintakokeista ja aikatauluista: polamk.fi/haku

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen