Poliisikoulutukseen kesän hakujaksolla noin 340 hakijaa

Julkaisuajankohta 31.8.2012 0.00
Uutinen

Poliisin perustutkintoon haki kesän hakujaksolla touko - elokuussa noin 340 henkilöä. Poliisiksi haluavia oli nyt hieman enemmän kuin vuoden aiemmilla hakujaksoilla. Sekä talven että kevään hakujaksolla hakijoita oli noin 300. Vuoden 2011 kesän hakujaksolla hakijoita oli noin 410.

- Voimme olla tyytyväisiä hakijamäärään. Poliisikoulutus kiinnostaa edelleen, vaikka julkisuudessa on keskusteltu paljon poliisien työllisyystilanteesta. Myös perustutkinnon aloituspaikkojen vähentäminen on saattanut vaikuttaa hakupäätöksiin, arvioi ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki Poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä.

Hakemusten perusteella hakijoiden taso on pysynyt ennallaan. Noin 90 prosenttia hakijoista täyttää kaikki hakuvaatimukset.

- Polamkin valintakokeissa on edelleen paljon hyviä hakijoita. Pisterajoista ei ole tarvinnut tinkiä, vaan meillä on varaa valita koulutukseen sopivimmat kokelaat.

Valintakokeet syyskuun lopussa

Kesän hakujakson hakijoille lähetetään tieto jatkoonpääsystä viikolla 35, ja valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään syyskuun lopussa. Koulutukseen valitut aloittavat opinnot helmikuussa 2013.

Poliisiammattikorkeakoulu ei kuulu yhteishakuun. Suomenkieliseen koulutukseen on jatkuva haku, ja vuosi on jaettu neljään hakujaksoon. Ruotsinkieliseen koulutukseen haetaan opiskelijoita kerran vuodessa. Hakujaksojen aikatauluista kerrotaan Polamkin www-sivuilla kohdassa Hakujaksot .

Lisätietoja poliisin perustutkintoon hakemisesta saa Polamkin www-sivuilta kohdasta Haku oppilaitokseen , valintayksiköstä puhelimitse arkisin kello 9 - 15 (p. 071 878 3700) tai sähköpostitse osoitteesta valinnat.polamk(at)poliisi.fi sekä poliisilaitoksista ja työ- ja elinkeinotoimistoista.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen