Poliisikoulutukseen yli 1 700 hakijaa tänä vuonna

Julkaisuajankohta 9.12.2011 0.00
Uutinen

Poliisikoulutus kiinnostaa edelleen: Hakupaperit poliisin perustutkintokoulutukseen jätti vuoden 2011 hakujaksoilla yhteensä 1 752 henkilöä. Lisäksi Poliisiammattikorkeakoulu menestyi hyvin tämän vuoden lukiolaistutkimuksessa. Polamk on tutkimuksen mukaan Suomen toiseksi kiinnostavin ammattikorkeakoulu.

- Voimme olla tyytyväisiä koko vuoden hakijamäärään. Vuosien 2009 ja 2010 hakijaryntäyksen tasoittuminen oli odotettavissa, kertoo ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki Polamkin valintayksiköstä.

Vuonna 2010 poliisin perustutkintoon oli 2 183 hakijaa, mikä on lähivuosien ennätys.

- Poliisikoulutuksen kiinnostavuus kytkeytyy tietenkin koko yhteiskunnan tilanteeseen, ja esimerkiksi poliisin budjettihaasteet näkyvät meilläkin. Varsinkin syksyn valintakokeen haastatteluissa hakijat ottivat esille huolen työllisyysnäkymistä. Toistaiseksi kuitenkin näyttää siltä, että koulutukseen valitut ovat motivoituneita. Opinnot keskeyttäneiden määrä on Polamkissa erittäin pieni.

Poliisin perustutkintoon on tänä vuonna 240 aloituspaikkaa eli yhtä paikkaa tavoittelee laskennallisesti seitsemän henkilöä. Todellisuudessa kilpailu aloituspaikoista on tätä tiukempi, sillä osa tämän vuoden hakujaksoilta valituista aloittaa opintonsa vasta ensi vuonna, jolloin aloituspaikkoja poliisin perustutkintoon on 100.

- Voimme valita todella hyvistä hakijoista poliisikoulutukseen parhaiten soveltuvat henkilöt, Jouko Pohjoismäki sanoo.

Poliisiammattikorkeakouluun voi hakea koko vuoden ajan, ja vuosi on jaettu neljään hakujaksoon. Hakijamääriä ei tilastoida kalenterivuoden mukaan, vaan tilastovuosi loppuu marraskuun puoliväliin, jolloin syksyn hakujakso päättyy.

Polamk lukiolaisten suosikkilistan kärjessä

Poliisiammattikorkeakoulu oli mukana T-Median keväällä 2011 toteuttamassa lukiolaistutkimuksessa. Polamk on tutkimuksen mukaan Suomen toiseksi kiinnostavin ammattikorkeakoulu ja seitsemänneksi kiinnostavin kaikista korkeakouluista. Kyselyyn vastanneista yli 3 800 lukiolaisesta 11 prosenttia on kiinnostunut opiskelusta Poliisiammattikorkeakoulussa. Toisaalta myös niiden osuus, jotka eivät ole lainkaan kiinnostuneita opinnoista Polamkissa, oli ammattikorkeakoulujen suurin, 23 prosenttia.

- Poliisikoulutus ja poliisin työ jakavat mielipiteet. Ne jotka täyttävät hakemuksen Poliisiammattikorkeakouluun, eivät tule pääsykokeeseen vain kokeilemaan onneaan. Poliisikoulutukseen ei myöskään haeta, koska on pakko hakea johonkin. Polamkiin hakevat henkilöt todella haluavat poliisikoulutukseen ja haaveilevat poliisin työstä, Jouko Pohjoismäki arvioi.

Valintakoe tammikuussa

Syksyn hakujakson hakijoille lähetetään tieto jatkoonpääsystä viikolla 49, ja valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään tammikuussa. Kokeen ensimmäiseen vaiheeseen on kutsuttu yli 280 hakijaa. Kaikkiaan syksyn hakujaksolla oli 325 hakijaa. Koulutukseen valitut aloittavat opinnot keväällä 2012.

Tietoa poliisin perustutkintokoulutukseen hakemisesta saa Polamkin www-sivuilta kohdasta Haku oppilaitokseen , oppilaitoksen valintayksiköstä puhelimitse arkisin kello 9 - 15 (p. 071 878 3700) tai sähköpostitse osoitteesta valinnat.polamk(at)poliisi.fi sekä poliisilaitoksista ja työ- ja elinkeinotoimistoista.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen