Poliisikoulutuksen uudistus varmistui - haku alkaa tammikuussa

Julkaisuajankohta 17.12.2013 0.00
Uutinen

Laki Poliisiammattikorkeakoulusta hyväksyttiin eduskunnassa 17.12., ja uusi laki tulee voimaan vuoden 2014 alussa. Lain hyväksyminen tarkoittaa, että poliisikoulutus uudistuu vuonna 2014.

- Poliisin peruskoulutuksesta tulee ammattikorkeakoulutasoinen, eli jatkossa kaikki uudet poliisit suorittavat amk-tutkinnon. Tutkintoa korkeakoulumaistetaan, mutta uusi koulutuskin on erittäin käytännönläheinen: Polamkista valmistuu uudistuksen jälkeenkin osaavia konstaapeleja, lupaa koulutusjohtaja Petri Alkiora .

Laki vaikuttaa myös jatkokoulutukseen. Esimerkiksi päällystövirkoihin, kuten komisarioksi haluavat suorittavat jatkossa poliisialan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

Ensimmäinen hakujakso alkaa tammikuussa

Haku uuteen Poliisi (AMK) -tutkintoon alkaa tammikuussa. Haun alkamisen tarkka päivämäärä päätetään mahdollisimman pian, ja se ilmoitetaan Polamkin verkkosivuilla. Poliisikoulutukseen on jatkuva haku, eli hakea voi vuoden jokaisena päivänä. Heti ensimmäisen hakujakson jälkeen alkaa uusi hakujakso.

Verkkosivujen AMK-koulutus -osiossa on perustietoa uudesta poliisikoulutuksesta ja siihen hakemisesta. Sivuilta löytyy esimerkiksi linkki uuteen hakuesitteeseen pdf, 2 MB ja poliisiopiskelijoiden haastatteluja .

Esimerkiksi kuntokokeen osakokeet ja niiden arviointiperusteet voidaan vahvistaa vasta, kun laki on astunut voimaan eli vuoden 2014 puolella. Tarkat tiedot hakuvaatimuksista ja valintakokeesta julkaistaan tammikuussa Polamkin verkkosivuilla.

» Koulutusuudistuksen verkkosivut

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen