Poliisikoulutus kiinnosti kevään hakujaksolla

Julkaisuajankohta 22.6.2010 0.00
Uutinen

Poliisiammattikorkeakoulun hakijamäärä on pysynyt alkuvuoden hakujaksoilla korkealla. Toukokuussa päättyneellä hakujaksolla poliisin perustutkintoon haki 515 kiinnostunutta. Määrä on suunnilleen sama kuin edellisvuoden vastaavalla hakujaksolla. Hakijoista neljäsosa on naisia.

Poliisin perustutkinnon hakijamäärät ovat nousseet vuodesta 2009 lähtien, jolloin poliisikoulutukseen oli yli kaksinkertainen määrä hakijoita edellisvuoteen verrattuna.

- Vuosi 2010 alkoi hakijaryntäyksellä, ja päättyneen hakujakson perusteella kuluva vuosi näyttää hyvältä. Hakijamäärät tasoittunevat pikkuhiljaa, ja tällä vauhdilla pystymme täyttämään tavoitellut aloituspaikat, sanoo ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki Poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä.

Valintakoe elokuussa

Kevään hakujakson hakijoille lähetetään tieto jatkoonpääsystä viikolla 25, ja valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään elokuun alussa. Hakijoista 473 kutsutaan valintakokeeseen. 

Valintakokeen ensimmäiseen osaan kuuluu tutkintokielen koe, kirjallinen koe, kuntokoe ja psykologisia testejä. Ensimmäisessä vaiheessa menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen. Silloin vuorossa ovat ryhmätehtävä, henkilökohtainen haastattelu ja loput psykologiset testit. Valintakokeeseen kuuluu lisäksi kolmas vaihe eli perusteellinen terveystarkastus, joka sisältää huumetestin. Koulutukseen valitut aloittavat opinnot marraskuussa 2010.

Poliisiammattikorkeakoulu ei kuulu yhteishakuun, vaan poliisin perustutkintoon voi hakea koko vuoden ajan. Suomenkieliseen koulutukseen järjestetään vuoden aikana neljä hakujaksoa ja ruotsinkieliseen koulutukseen haetaan opiskelijoita kerran vuodessa. Meneillään oleva hakujakso suomenkieliseen koulutukseen päättyy 15. elokuuta.

Tietoa poliisin perustutkintokoulutukseen hakemisesta saa Polamkin verkkosivuilta kohdasta www.polamk.fi/haku , oppilaitoksen valintayksiköstä puhelimitse arkisin kello 9 - 15 (p. 071 878 3700) tai sähköpostitse osoitteesta valinnat.polamk(at)poliisi.fi sekä poliisilaitoksista ja työvoimatoimistoista.

» Valintakoemateriaalit ja ohjeet valintakokeen ensimmäiseen osaan.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen