Poliisille oppikirja uuden poliisilain soveltamisesta

Julkaisuajankohta 15.1.2015 15.56
Uutinen

Poliisille oppikirja uuden poliisilain soveltamisesta

15.01.2015

Poliisiammattikorkeakoulun julkaisusarjassa on ilmestynyt uusi oppikirja Poliisilaki – Kommentaari . Kommentaariteos on perusteellinen esitys uuden, viime vuoden alusta voimaan tulleen poliisilain säännöksistä. Teos kuuluu kolmen kommentaariteoksen sarjaan. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa ilmestyivät kesällä 2014.

- Esitutkinta-, pakkokeino- ja poliisilain kommentaariteoksissa käsitellään uudistunutta lainsäädäntöä perusteellisesti. Nämä kolme teosta muodostavat poliisin hallittavana olevan lainsäädännön perustan. Teokset antavat lain soveltajille tulkintoja lainsäädännön sisällöstä, toteaa teosten toimittaja, Poliisiammatti­korkeakoulun yliopettaja Satu Rantaeskola.

Kommentaariteos on hyödyllinen työkalu kaikille poliisilakia työssään soveltaville kuin myös tuleville ammattilaisille. Teos soveltuu toimituksellisten ratkaisujen perusteella hyvin myös oppikirjaksi.

Kommentaarisarjan julkaiseminen liittyy poliisihallinnossa toteutettuun laajaan Ponnistus-hankkeeseen, joka tehtiin yhteistyössä syyttäjälaitoksen kanssa. Poliisiammattikorkeakoulu on vastannut yhteistyöhankkeen käytännön toteutuksesta.

Kommentaariteokset ovat tilattavissa painettuna ja luettavissa verkkojulkaisuna osoitteessa www.polamk.fi/julkaisusarjat .

» Tiedote kesällä 2014 ilmestyneistä kommentaareista

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen