Poliisin liikenneturvallisuuspalkinto Helsingin liikenneturvallisuusyhdistykselle

Julkaisuajankohta 9.10.2013 0.00
Uutinen

Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys on saanut poliisin liikenneturvallisuuspalkinnon. Palkinto luovutettiin 9.10. liikenneturvallisuusseminaarissa Poliisiammattikorkeakoulussa.

Palkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta liikenneturvallisuuden hyväksi.

- Palkinnon saanut Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys on tehnyt pitkään mallikelpoista, aktiivista kolmannen sektorin liikenneturvallisuustyötä. Se järjestää Helsingissä muun muassa polkupyöräkoulua ala-asteikäisille ja mopokoulutusta nuorisolle, kertoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg .

Palkinto myönnettiin tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna palkinnon sai liikenneinsinööri Markku Setälä pitkästä työstään Porin alueen liikenneturvallisuuden kehittämiseksi.

Palkintolautakunnassa oli edustus Poliisihallituksesta, Liikkuvasta poliisista, Liikenneturvasta ja Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Tienkäyttäjiin vaikuttaminen vaikeaa

Seminaarin teemana on tänä vuonna vaikuttamisen vaikeus liikenneturvallisuustyössä. Liikenteestä pyritään tekemään turvallista muun muassa lainsäädännöllä ja valvonnalla, mutta miten voitaisiin tehokkaimmin vaikuttaa tienkäyttäjiin?

- Liikenneturvallisuus on selvästi parantunut viime vuosina, mutta halvimmat ja helposti toteutettavat keinot on nyt käytetty. Tienkäyttäjän rooli korostuu: viime kädessä jokainen meistä ratkaisee, kuinka turvallista liikenteessä on, kuvailee seminaarin johtaja, ylikomisario Matti Hänti Polamkista.

Seminaarissa keskustellaan muun muassa uudesta liikennepolitiikasta sekä alkolukkojen ja ajotapapalautteen vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen. Puhujina kuullaan muun muassa filosofi Maija-Riitta Ollilaa , Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Niemistä ja professori Matti Tolvasta .

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari on järjestetty lähes vuosittain yli kymmenen vuoden ajan. Seminaariin kokoontuu tänä vuonna noin 100 poliisia ja muuta liikenneturvallisuuden asiantuntijaa eri puolilta Suomea.

Poliisiammattikorkeakoulu Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen